Kosmetiikkalaukku pakattuna?

Olet varmasti kuullut monenlaisia sanontoja naisten käsilaukuista. Ja yleinen hauskuuden aihe tuntuu olevan se, miten paljon kaikenlaista tarpeellista ja turhaa niistä löytyykään. Lieneekö naisten kosmetiikkalaukku aivan samanlainen kultakaivos? Mitä kaikkea maskipussiin on reissujen ja kulkemisten yhteydessä kertynyt ja jäänyt?

Kosmetiikkalaukku paljastaa omistajastaan, ja sen sisältö riippuu tietysti paljon siitä, missä sen omistaja on kulkenut. Aurinkoloman jäljiltä sieltä löytyvät varmasti aurinkotuotteet ja perheloman jälkeen luultavimmin lasten hammastahnat ja -harjat. Shampoot ja hoitoaineet kulkevat mukana aina, kun reissun kestää yli yön. Henkilökohtainen hygienia on tärkeää lyhyelläkin reissulla, joten kestolöytyjiä ovat tietysti deodorantit, suunhoitotuotteet, saippuat ja hiustenhoitotuotteet.

Millaista kosmetiikkaa henkilökohtaisen hygienian hoidossa kannattaa suosia?

Hygieniatarvikkeiden ja kosmetiikan kanssa on aina totuttava siihen, että se mikä sopii toiselle, voi jollekulle muulle aiheuttaa allergisia oireita, tai sen tuoksu ei kaikkia miellytä. Eli kosmetiikkalaukun sisältö on aina omistajansa näköinen. Ja tuoksuinen.

Tässä muutamia käteviä, mukavia ja helppoja valintoja niin omaan kylpyhuoneeseen kuin reissuunkin:

Aurinkolomalla

- LV-kosmetiikka on syntynyt yli 50 vuotta sitten palasaippuasta. Vuosikymmenien saatossa LV:n arvot ovat säilyneet samoina: tuotteiden on oltava puhtaita, turvallisia ja kotimaisia. LV-tuotteiden suunnittelussa otetaan huomioon pohjoisen vaihtelevan ilmaston vaikutus herkälle iholle. Hajusteettomat, väriaineettomat ja tietysti ympäristölle ystävälliset tuotteet sopivat paitsi atoopikoille ja allergikoille myös kaikille.

LV-aurinkotuotteet ovat täydellinen valinta etelän lomille ja kaikille rantalomille. Ne levittyvät ja imeytyvät helposti. LV-aurinkotuotteet suojaavat ja kosteuttavat ihoa niin auringossa kuin auringon oton jälkeenkin. Koostumus on hyvin vedenpitävä ja se suojaa UVA- ja UVB-säteiltä tehokkaasti.

- Medisoft-tuotteet ovat mitä mainioin matkakumppani. Medisoft-ihonhoitotuotteet sopivat koko perheen ihonpesuun ja -hoitoon. Ihonhoitotuotteiden laadukkuus perustuu ihmisen ihon pH-arvoon. Pesuaine, joka on pH-arvoltaan lähelle ihoamme, kuormittaa ihoa vähemmän, suojaa sen rasvakerrosta ja helpottaa luonnollisen kosteustasapainon säilyttämistä. Medisoft-tuotteet sopivat koko perheelle päivittäiseen käyttöön.

Lisäksi Medisoft-hygieniatuotteet sisältävät käsihuuhdesarjan, jota käyttävät myös terveydenalan ammattilaiset. Käsidesi helpottaa matkoilla hygieniasta huolehtimista huomattavasti.

- Illodin-suuvesi voisi olla kolmas huipputuote lomamatkalle. Samalla, kun se huolehtii hengityksen raikkaudesta ja suun hygieniasta, se myös toimii ihonhoidossa. Illodin on oiva apu finnien ja hyönteisten pistojen taltuttamisessa. Sitä voi käyttää myös pienten naarmujen puhdistuksessa.

- Herbina-shampoot ja -hoitoaineet ovat kotimaisia ja ne saavat voimansa luonnosta. Herbina-tuotteissa käytetään vain parhaita raaka-aineita. Herbina-tuotteita tai niissä käytettyjä ainesosia ei testata eläinkokeilla. Herbinan tuotteet sopivat loistavasti aurinkolomalle, sillä esimerkiksi Herbina-kuivashampoo auttaa päivittäisessä hiustenhoidossa. Sen avulla loihdit illaksi upean kampauksen ilman, että joudut pesemään tukkaasi joka välissä.

Hiihtolomalla perheen kanssa

Mitä sitten tarvitaan mukaan, kun koko perhe reissaa? Entä silloin kun reissu ajoittuu talven pakkasille, kuten esimerkiksi laskettelureissu hiihtolomalla Lapin maisemiin? Tärkeää on huomioida ensin koko perheen perustarpeet, mutta sen lisäksi kannattaa varautua pakkasen kuivattamiin huuliin ja ihon kutinaan. Varsinkin, jos lapsilla on herkät ihot, ja pakkasmittari uhkaa kivuta koviinkin lukemiin.

- Ozygenol-tuotteet sopivat koko perheelle. Reissussakin lasten hampaat tarvitsevat puhdistusta ja hoitoa, vaikka lapset toisinaan mielellään ottaisivat siitäkin vapaata. Oxygenol -lasten hammastahnat sopivat erityisesti pehmeiden maitohampaiden puhdistukseen, sillä ne eivät hankaa hampaita niin voimakkaasti kuin aikuisille tarkoitetut hammastahnat. Hammastahnassa oleva fluori vahvistaa hammaskiillettä sekä suojaa reikiintymiseltä. Ksylitoli ehkäisee plakin muodostumista.

- Humble Brush -hammasharjat ovat ehdoton suosikki koko perheen hampaiden pesussa. Ekologinen designhammasharja on valmistettu bambusta. Sen varsi on kompostoitavissa kokonaan ja harjakset ovat korkealaatuisinta Dupont-nylonia.

- XZ-hiustenhoitotuotteet täydentävät matkustelijan kosmetiikkavaraston. XZ-hiustenhoitosarja kattaa shampoot, hoitoaineet ja muotoilutuotteet koko perheelle. XZ-tuotteet ovat laadukkaita ja ne on suunniteltu juuri suomalaiselle hiuslaadulle. Sarjasta löytyvät myös iki-ihanat Muumi-tuotteet lapsille. Muumi-shampoo ja -hoitoaine sekä hiuksiin jätettävä Muumi-selvityssuihke ilahduttavat lapsia niin kotona kuin reissussakin. Myös miehille on omat XZ-hiustenhoitotuotteensa.

- Tabac-tuotteet ovat klassista ja miehekästä kosmetiikkaa. Niissä on miehisen pelkistetty mausteinen tuoksu. Tabac sopii siis miehelle, joka nauttii klassisista tuoksuista. Tabac onkin jo vuosikymmeniä ollut suosittu miesten tuoksuklassikko. Tabac-tuotteista löytyvät niin parranhoitovälineet kuin deodorantitkin.

- Tummeli on yksi tutuimpia hoitovoiteita. Se on tehokas yleisvoide, joka pitää ihon terveenä ja tehostaa sen vastustuskykyä. Tummeli on antiseptinen voide, joka vaikuttaa ihon syvempiinkin kerroksiin. Tehokkuutensa ansiosta se pehmentää rohtumia, kovettuneita kantapäitä ja kuivuneita kyynärpäitä. Tummelia voi käyttää koko vartalolle. Se ei sisällä hajusteita.

Kosmetiikkaa verkkokaupasta

Henkilökohtainen hygienia on tärkeää kotioloissa, mutta varsinkin reissatessa sen merkitys korostuu. Olipa reissussa sitten kotimaassa tai ulkomailla, pakkasten keskellä tai aurinkorannoilla, iho, hiukset ja hyvinvointi voivat joutua koetukselle. Kosmetiikkalaukkuun kannattaa siis valita tarkoin tuotteita.

Verkkokaupassamme on laaja ja monipuolinen valikoima tuotteita kaikenlaiseen hygieniasta huolehtimiseen ja hyvinvoinnin tukemiseen. Edellä mainittujen lisäksi tuttuja ja suosittuja tuotemerkkejä ovat muun muassa Axe, Bliw, Colgate, Dove, Elvital, Erisan, Garnier, Gillette, L'Oréal, LumeneNivea, Oral-B, Palmolive, Rexona, Sunsilk ja Tigi.

Edellä mainittujen tuotemerkkien lisäksi on vielä laaja valikoima muita merkkejä ja tuotteita. Henkilökohtainen hygienia ja sen tuotteet löytyvät siis helposti ja vaivattomasti verkkokauppamme kautta. Kaikkea ei aina tarvitse lähteä hakemaan kaupan hyllystä asti.