Palautusoikeus

Pakettia noutaessasi tarkista paketin kunto. Mikäli paketti ja tuotteet ovat vaurioituneet kuljetuksessa, tee asiasta välittömästi vahinkoilmoitus. Tämän jälkeen ota yhteyttä asiakaspalveluumme sopiaksesi uuden tuotteen tai varaosan toimittamisesta.

Karkkainen.comista tilaamillasi tuotteilla on ilmainen 30 päivän palautusoikeus. Ilmainen palautusoikeus ei koske kotoa noudettavia tuotteita. Palautettavan tuotteen pitää olla käyttämätön, myyntikelpoinen ja ehjässä alkuperäispakkauksessaan. Muistathan palauttaa kaikki osat, myös käyttöohjeet ja kaupanpäälliset.

Mikäli saamasi tuote on rikki tai viallinen tai olet saanut väärän tuotteen, voit lähettää sen asiakaspalautuksena varastollemme tutkittavaksi.

Rajoitukset palautusoikeudesta

Sinetöitynä myydyn tuotteen sinetin tulee olla ehjä. Tällaisia tuotteita ovat: Konsoli- ja tietokonepelit, -ohjelmat, -ohjelmistot, elokuvat ja cd-levyt sekä erikseen sinetöidyt tuotteet. Avatuilla kosmetiikka-, hygienia- ja intiimituotteilla ei ole palautusoikeutta pakkauksen avaamisen jälkeen. Hygienia- ja intiimituotteita ovat esimerkiksi epilaattorit, ladyshaverit, partakoneet, ihokarvatrimmerit ja nenä/korvatrimmerit, hiustenhoitolaitteet ja kotiparturi, sähköhammasharjat ja suuhygienialaitteet, alkotesterit, pölynimurit, pesurit, alusvaatteet sekä kuulokkeet ja handsfree-laitteet. Elintarvikkeilla ei ole lainkaan palautusoikeutta.

Puhelimien palautuksessa huomaa seuraava:

Voit avata pakkauksen, asettaa akun ja navigoida puhelimen valikkoa. Lisävarusteiden kuten muistikortin, kuulokkeiden, headsetin jne. tulee olla käyttämättömiä. Puhelimella ei saa tehdä puheluita, lähettää tekstiviestejä, surfata netissä tai ottaa kuvia. Puhelimeen ei saa asentaa soittoääniä eikä tallentaa numeroita tai kuvia.

Tietotekniikkalaitteet:

Käyttöjärjestelmän asennus päättää palautusoikeuden. Tietokoneeseen ladatut ohjelmat päättävät palautusoikeuden.

Tallennuslaitteisiin, kuten MP3-soittimiin ja kovalevyihin ei saa tallentaa tiedostoja.

Tuotteelle ei myönnetä palautusoikeutta, jos se on erityisesti ostajan toivomuksesta valmistettu, tilattu tai muokattu hyödyke, kun työn suorittaminen on ehditty aloittaa tai juuri asiakasta varten hankittavan tuotteen ostotilaus on valmistunut.

Tällaisia tuotteita ovat mm:

 • Metritavarat, esimerkiksi rullalta leikattavat kankaat, matot, köydet, kaapelit ja letkut.
 • Sukset, johon asennettu siteet.
 • Kaiverretut tuotteet.
 • Sävytetyt maalit tms.
 • Lahjakortti.

Jos asiakas ottaa tavaran käyttönsä, hän vastaa tavaran arvon alenemisesta. Myyjä voi periä tavaran arvon alenemista vastaavan summan. Jos tavara on muuttunut myyntikelvottomaksi, myyjä voi kieltäytyä kokonaan palauttamasta kuluttajan maksamaa summaa.

Palautus postitse

Tuotteet tulee pakata huolella. Tuotteiden ympärille tulee laittaa reilusti pehmustetta. Avatut tuotepakkaukset tulee sulkea siististi pakkausta ja tuotteita ja pakettia vaurioittamatta. Älä liimaa pakettikorttia alkuperäiseen myyntipakkaukseen!

Täytä paketin mukana tullut palautuslomake ja liitä se lähetyksen mukaan. Muista ilmoittaa myös pankkitilinumerosi mahdollista hyvitystä varten.

Palautukset tulee aina tehdä aina ilmaisella postin, matkahuollon tai lähellä-paketin palautusnumerolla. Mikäli tuote vaatii erillisen noudon, asiakas vastaa tuotteen palautuksesta aiheutuneista kuluista.

Karkkainen.com ei ole vastuussa huolimattomasti tai sopimusehtojen vastaisesti pakattujen tuotteiden vahingoittumisesta. Asiakkaasta johtuvista virheistä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

Karkkainen.com pidättää oikeuden periä kustannukset asiakkaalta, mikäli asiakaspalautus on tehty aiheetta tai sopimusehtojen vastaisesti. Asiakkaalta peritään lähetys- ja käsittelykulut.

Asiakas on velvollinen säilyttämään palautusasiakirjojen kopiot. Asiakaspalautuksesta saatava seurantatunnus on ainoa keino lähetyksen todistamiseksi.

Palauttamalla tuotteita hyväksyt Karkkainen.comin palautusehdot.

Kirjoita osoitteeksi:

 • Asiakaspalautukset
 • Karkkainen.com
 • Ollilanojankatu 2
 • 84100 Ylivieska

Tästä voit tulostaa palautus ja takuukorjauslomakkeen: verkkokauppa_palautus_ja_takuukorjauslomake.pdf

Karkkainen.com maksaa lähetyskulut. Pyydä postista palautuskuitti ja säilytä kuitti kunnes olet saanut uuden tuotteen tai ilmoituksen hyvityksestä. Palautusten käsittely kestää noin 2 viikkoa.

Huom! Lunastamme vain Suomesta lähetettyjä palautuksia.

Mikäli sinulla on kysyttävää palautusoikeuteen liittyen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse 010 430 3030 (arkisin klo 8 - 18, lauantaisin 10 - 14), sähköpostilla asiakaspalvelu@karkkainen.com tai palautelomakkeella.

Vaihto ja palautus tavaratalossa

Voit palauttaa tilaamasi tuotteen myös Kärkkäisen tavaratalojen infopisteeseen. Tuotteen vaihto esim. oikean kokoiseen vaatteeseen onnistuu tavarataloissa. Kun palautus on hyväksytty, maksetaan rahapalautus tilillesi verkkokaupan normaalin palautuskäytännön mukaisesti. Tavaratalon kassalla ei makseta rahapalautusta. Tavaratalojen yhteystiedot löydät täältä.

Kun haluat vaihtaa tai palauttaa tuotteen:

 1. Laita se aina alkuperäiseen pakkaukseen huolellisesti pakattuna.
 2. Täytä paketin mukana tullut palautuslomake ja palauta se tuotteen mukana.
 3. Muista merkitä myös tilinumerosi!

Rahapalautukset ja hyvitykset

Verkkopankissa maksetuista tuotteista palautamme rahat pankkitilillesi. Muista lisätä palautuslomakkeeseen tilinumerosi. Luottokortilla maksetuista tuotteista palautus hyvitetään luottokorttitilillesi. Laskulla ja osamaksulla maksetuista tilauksista hyvitykset tehdään laskulle.