Leikki on lapsen työtä, sanotaan. Ja lasten touhuja katsellessa se on helppoa uskoa. Lapsi haluaa luonnostaan leikkiä. Leikki kehittää ja kasvattaa. Leikki on luovuutta, mukautumiskykyä ja sosiaalisia taitoja. Sen avulla lapsi oppii niin itsestään kuin ympäristöstäänkin monenlaisia asioita. Lasten lelut, pelit ja erilaiset askartelutarvikkeet suovat lapsille mahdollisuuden monipuoliseen tekemiseen.

Käpylehmistä ja puusta veistetyistä traktoreista ei ole niin kovin kauaa aikaa. Niillä leikkivät vanhempamme tai isovanhempamme. Leikkikalut ja leikkiminen ovat tuosta ajasta toki muuttuneet, mutta yksi ei muutu – lapsen tarve leikkiä ja luoda uutta!

Nykyiset suosikkilelut ja lasten hittilelut ovat usein monipuolisia, värikkäitä ja kestäviä yksittäisiä leluja, rakennussarjoja tai pinnalla olevien satuhahmojen figuureita. Eri aikoina erilaiset hahmot ja sarjat nousevat hittilelun asemaan, mutta toisaalta lelujen joukossa on vuosia ja vuosikymmeniä pinnalla pysyneitä kestosuosikkileluja.

Vauvalelut ja pehmolelut pienimille leikkijöille

Kaikkein pienimille leikkijöille turvallisin ja kehittävin leikkikalu ovat vauvalelut. Vauvaleluja valmistavat monet lelutehtaat, kuten meille kaikille tuttu Brio. Brion puiset lelut kestävät aikaa ja kulutusta, ja ne ovat monen ikäisten lasten mieleen. Fisher-Price -lelut aktivoivat vauvaa kehittymään ja kokeilemaan uutta. Lelujen värikkyys ja helposti tartuttavat pinnat tekevät leikistä mukavaa.

Purulelu, helistin, pehmokirja ja muut pehmolelut ovat pienille sopivia leluja. Hapen tuotteista löytyvät laadukkaat ja turvalliset lelut vauvoille. Nuppipalapeli sopii kaksi vuotta täyttäneelle leikkijälle.  Sevi valmistaa kauniita ja hauskoja puukirjaimia, joista voi koota lapselle vaikkapa oman nimen huoneen ovea koristamaan.

Vauvojen pehmolelut ovat suloisia ja pehmeitä uni- ja leikkikavereita. Monille pienille tuttu pehmolelu tuo turvaa vaikkapa vieraassa paikassa tai uusissa tilanteissa. Pehmolelut saavatkin kestää lapsen matkassa vuosia. Paras pehmolelu kestää vaikka aikuisuuteen asti.

Hoivaajalle nuket, kotileikit, meikkipäät ja eläinlelut

Tyttöjen lelut, kuten nuket ja esimerkiksi Lundbyn nukkekodit ovat usein tukemassa lapsen hoivaviettiä ja halua kotileikkeihin. Näillä leluilla voivat onneksi myös pojat leikkiä! Kotileikissä lapset usein voivat testata erilaisia rooleja äitinä, isänä tai vaikka vauvana. Kotileikit ovat mukavia isommallekin lapsijoukolle sopivia leikkejä, ja erilaiset nuket, nukenhoitovälineet ja nukenrattaat ja -kalusteet täydentävät leikkiä.

Baby Born ja Baby Annabell ovat kuin oikeita vauvoja, ja lapset rakastavat hoitaa niitä. Nukkevauvojen syöttäminen ja kuivittaminen ovat melkein kuin oikean vauvan hoitamista. Disney puolestaan tarjoilee nukkeleikkeihin Disney-hahmojen nukkeja. Aivan kuten Barbiekin. Barbi-leikit ovatkin lasten kestosuosikki.

Kotileikeissä on tietysti tärkeää olla myös leikkikodinkoneita ja nukenhoitotarveikkeita. Ja täytyyhän kotileikissä olla tietysti myös leikkiastiastokin. Mistäpä vauvat ja leikkiäidit tai -isät muuten syövät ja juovat.

Lapset kiinnostuvat jo varsin aikaisin meikkaamisesta ja kaunistautumisesta. Tätä varten leikeissä voi olla myös meikkauspäät tai muut ehostamiseen liittyviät kauneudenhoitolelut. Esimerkiksi Disney- ja Color me Mine -leluista löytyy erilaisia meikkileluja.

Eläinlelut sopivat varsin hyvin niin tyttöjen kuin poikienkin leikkeihin. Ne voivat olla myös osa kotileikkejä. Varsinkin pehmolelut, kuten Muumit ja Ty-pehmot ovat usein mukana kotileikeissä. Pehmoeläinten lisäksi erilaiset eläinhahmot inspiroivat lapsia leikkimään ja kehittelemään erilaisia mielikuvitusmaailmoita.

Rakennussarjat, figuurit, robotit ja pelit – älynystyrät hyrräämään

Jos tyttöjen lelut perinteisesti ajateltuina ohjaavat hoivaamaan, poikien leluissa ovat rakennussarjat ja ratkaisujen löytämiseen liittyvät lelut. Monenlaiset muoviset sarjat ja rakennustarvikkeet luovat upeat puitteet erilaisten settien kokoamiselle. Rakennussetit voivat olla niin rakennuksia, eläimiä, ajoneuvoja ja melkeinpä mitä tahansa.

Magneettisarjat ovat usein geometrisia kolmiulotteisia kuvioita ja niiden rakentamisessa rajana on vain mielikuvitus, sillä esimerkiksi supersuosittu Geomag-magneettisarja sisältää erilaisia magneettisia tankoja, teräskuulia ja paneeleita (neliöitä, kolmioita ja viisikulmioita), joten rakennusmahdollisuuksia on rajattomasti.

Muut rakennussarjat tarjoavat lisää ideoita ja mahdollisuuksia kädentaitojen ja luovuuden kehittämiseen. Ja tutuimpana rakennussarjojen valmistajana Lego mahdollistaa loppumattoman mielikuvitusmatkan kaikkien upeiden sarjojensa kautta. Tutuimpia sarjoja liene

LEGO City
LEGO Duplo
LEGO Star Wars
LEGO Friends
LEGO Ninjago
ja LEGO Technic.

Rakennussarjojen lisäksi lapsille on tarjolla muun muassa erilaisia figuureita ja keräilysarjoja. Sellaisia ovat ensimerkiksi iki-ihanat Schleich-eläimet ja -tuotteet. Schleich-talli ja Schleich-hevoset ovat kauniita, kestäviä ja suosittuja keräilyleluja monen ikäisille lapsille. Hevosten lisäksi Schleich-tuotteista löytyy eläimiä aina dinosauruksista kotieläimiin. Lisäksi sarjasta löytyvät myös muut oheistuotteet, kuten erilaiset tallit, rakennukset, varusteet ja monenlaiset muut tarvikkeet.

Hittilelut, kuten Ryhmä Hau -lelut ja muut tuotteryhmät sisältävät joukon suosituimpia keräilyleluja. Joukkoon kuuluvat kaikki Ryhmä Hau -hahmot ja tarvikkeet. Marvel-sarjasta löytyvät useat vuosien saatossa tutuiksi tulleet hahmot, kuten Batman- ja Spiderman-tuotteet. Transformers-tuotteissa on muun muassa robotteja ja niiden tarvikkeita.

Verkkokaupan figuureissa vilahtelevat niin Disney, Turtles, Pokemon, Star Wars kuin Littlest Pet Shop -hahmotkin.

Lasten pelit, kuten palapelit ja erilaiset lautapelit ovat loistavaa tekemistä esimerkiksi sateisina päivinä, kun ulkopelit tuntuvat jäävän väliin. Pelit tarjoavat samalla oivan syyn kokoontua yhteen joko koko perheellä tai kavereiden kanssa. Yhdessä pelaaminen on viihdyttävää ja hauskaa, kun muistaa, että tärkeintä ei ole voittaminen vaan rehti peli. Vaikka toisissa peleissä tarvitaan kyllä kovasti taktikointia ja oveluuttakin.

Ajoneuvot ja radat hurjempaankin menoon

Sisäleikkeihin sopivat pelien, rakennussarjojen ja kotileikkien lisäksi erilaiset ajoneuvot ja radat. Autoleikkeihin löytyvät kaikenlaiset autot ja leikkitraktorin kanssa kaikki maatilan työt hoituvat leikiten. Bruder-työkoneet kyntävät ja kylvävät. Traktorit ja muut tarvikkeet ovat kuin tarkkoja pienoismalleja aikuisten työkoneista. Bruder on jokaisen pienen maanviljelijän unelma!

Leikkitraktori sopii pellolle, mutta entä kun suuntana ovat suuret maantiet läpi Suomen ja pitkin Eurooppaa? Emek-rekat ja muut kulkuvälineet selviävät pitkistäkin leikkimatkoista ja kuljettavat mukanaan suuria lasteja ja kuormia. Olipa kyseessä sitten tukkirekka, maansiirtoauto tai tavallinen kuorma-auto, Emek vastaa vaativiinkin tarpeisiin.

Brio ja Plasto ovat molemmat perheen pienimpien suosiossa. Puinen junarata ja muoviset pikkuautot kestävät vuodesta toiseen ja ovat aina loistavia leluja jokapäiväiseen leikkiin ja lahjaksi annettaviksi.

Hieman vanhempien poikien ja tyttöjenkin leikit suuntautuvat usein jossakin vaiheessa kauko-ohjattaviin autoihin. Kauko-ohjattava lelu voi tietysti olla muutakin kuin auto. Myös kauko-ohjattava helikopteri on suosittu. Nikko on verkkokauppamme suosituin kauko-ohjattavien lelujen valmistaja.

Oma lukunsa ovat tietysti kaikki RC-harrastevälineet, jotka tarjoilevat jo miltei ammattimaista ajamista ja auton kasaamista.

Autoleikkeihin kuuluvat autojen ja traktoreiden lisäksi myös erilaiset junaradat, autoradat ja parkkitalot sekä eri koneiden pienoismallit. Verkkokauppamme leluosasto tarjoileekin monipuolisen kattauksen autoleluja laidasta laitaan, jotta jokaiseen makuun löytyisi sopivaa ajettavaa.

Jännittävät ase- ja vakoilulelut sekä muut ulkolelut

Aina kun on mahdollista, kannattaa suunnata leikkeihin pihalle ja lähiluontoon ulkolelut mukanaan. Ulkoillessa mieli virkistyy ja kuntokin kasvaa, kun liikkuu paljon. Mitä kaikkia ulkoleikkejä pihalla voi leikkiä? Miltä kuulostavat erilaiset ase- ja vakoilulelut? Leikkiaseet sopivat mainiosti poliisileikkeihin ja leikkimetsästykseen. Haastavampiin rikostutkimuksiin ja salapoliisileikkeihin käyvät todellisen salapoliisin vakoilulelut.

Elleivät jännittävät poliisi ja roisto -leikit kiinnosta, pihalla voi tehdä monenlaista muutakin puuhaa. Pallot on tarkoitettu potkittaviksi ja heiteltäviksi! Ja hiekkalaatikkolelut upotettaviksi hiekkaan. Kuka valmistaakaan kauneimman hiekkakakun?

Kesälelut kuten uimalelut ovat helteisen kesälomapäivän pelastajia. Samoin saippuakuplat tai vesipyssyt tuovat kesäpäiviin iloa. Talvilelut, kuten pulkat ja kelkat puolestaan pelastavat tylsistymiseltä pakkasten paukkuessa.

Lelut vaivattomasti netistä

Verkkokauppamme leluvalikoima on rakennettu lapsia ajatellen! Sen valikoima koostuu kaikesta edellä mainitusta. Leluja löytyy niin sisälle kuin uloskin. Ja pienistä leikkijöistä aina isoihin asti. Jopa aikuiset ja koko perheen leikit on huomioitu.

Edellä esiin tulleiden lelujen lisäksi löytyvät muun muassa myös seuraavat ryhmät:

Pilailu- ja taikurilelut
Asusteet
Soittimet
Ilmapallot
Juhlatarvikkeet
Rooliasut

Lisäksi löytyy joukko muita tyttöjen leluja ja poikien leluja. Toiveemme on, että verkkokaupan leluvalikoima vastaa kaikkiin leikkijöiden tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten kotileikkeihin tarvittava nukke tai suuriin rosvonjahtileikkeihin pakollinen salapoliisin vakoilulelu.