Takuu ja huolto

Takuu

Kuluttajansuojalaki suojaa aina yksityishenkilönä ostettuja tuotteita ja palveluja. Kuluttajasuojalain mukaan takuu on myyjän, valmistajan tai maahantuojan antama vapaaehtoinen lisäetu. Takuunantaja vastaa siitä, että tuote toimii määräajan. Virhevastuun kestolle ei ole laissa säädetty aikarajaa, vaan virhevastuuaika määrittyy tavaran oletettavissa olevan kestoiän perusteella. Tuotteen virheestä reklamoitaessa kuluttaja ilmoittaa tuotteen alkuperäisestä viasta myyjälle. Mikäli tuotteessa esiintyy käytöstä johtuva virhe, autamme tietenkin saamaan vian korjatuksi.

Takuu määräytyy valmistajan takuuehtojen mukaisesti. Takuu kattaa valmistuksesta johtuvat viat, jotka eivät ole ulkoisten tekijöiden aiheuttamia. Ulkoisia tekijöitä voivat olla esimerkiksi laitteen kastuminen tai putoaminen tai vääränlainen käyttö.

Ostajan on hyvä tutustua ja noudattaa tuotteen mukana tuleviin käyttö- ja asennusohjeisiin ennen tuotteen käyttöönottoa. Ostaja on velvollinen tutustumaan tuotteen mukana toimitettuihin takuuehtoihin. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta.

Takuu ei koske ohjelmistovikoja, kosteusvaurioita, muita ulkoisen tekijöiden aiheuttamia vikoja tai käytöstä aiheutuneita vikoja. Takuu kattaa tuotteen alkuperäiset valmistusviat.

Takuuaikana tuotteessa ilmennyt takuunalainen vika joko korjataan tai tuote vaihdetaan toiseen. Menettely riippuu tuotteesta. Takuun perusteella tapahtuva vaihtaminen tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

Huolto

Toimita tuote aina merkin valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Liitä mukaan täytetty huoltoilmoitus.

Jos tilaamassanne tuotteessa ilmenee vikoja takuuaikana, lähetetään se korjattavaksi huoltoyhteistyökumppanillemme. Huolloistamme vastaa aina valmistajien valtuuttamat huoltoliikkeet. Valmistajan valtuutettu huoltoliike päättää täyttyvätkö takuuehdot. Takuuehdot löytyvät tuotteen käyttöohjeesta tai valmistajan kotisivuilta. Tuotteen mukana tullut lähetyslista toimii takuutodistuksena ja ostokuittina.

Tutustu käyttöohjeeseen huolellisesti ja varmista, että tuote on oikein asennettu ja sen asetukset vastaavat käyttötarkoitusta välttyäksesi turhilta huolloilta. Usein tuotteeseen liittyvät ongelmat selviävät merkkikohtaisen tuen ohjeiden avulla. Valmistajien kotisivuilta löytyy lisäksi ohjeistusta tuotteiden käytössä ja ratkaisuja ongelmatilanteisiin. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit myös palauttaa viallisen tuotteen takuuaikana meille tutkittavaksi.

  • Asiakaspalautus
  • Karkkainen.com
  • Ollilanojankatu 2
  • 84100 Ylivieska

Tästä voit tulostaa palautus ja takuukorjauslomakkeen: verkkokauppa_palautus_ja_takuukorjauslomake.pdf

Kärkkäinen katsoo, että asiakas tiedostaa toimittaessaan tuotteen kauttamme korjattavaksi, että huoltoaika on logistiikkaan kuluvan ajan verran pidempi.

Jos huoltoon lähetetyssä tuotteessa havaittu vika ei ole takuunalainen vaan ulkoisista tekijöistä johtuva, asiakkaaseen otetaan yhteyttä. Kustannusarvion tekemisestä huolto veloittaa hinnastonsa mukaisesti. Jos laite korjataan takuun ulkopuolella, tarkistus- ja kustannusarviomaksut sisältyvät huollon hintaan. Kuljetuskustannukset lisätään aina hintoihin.

Tietokoneiden ja oheislaitteiden laiteviat

Valmistajan teknisestä tuesta saat nopeimmin apua ongelmiin ja ohjeet mahdollisia huoltotoimenpiteitä varten. Ota tekniseen tukeen yhteyttä mielellään niin, että olet laitteen äärellä. Tarvitset myös laitteen sarjanumeron, joka löytyy pöytätietokoneissa keskusyksikön takaa ja kannettavissa tietokoneissa laitteen pohjasta.

Tietojen tallennus

Muistutamme ottamaan aina varmuuskopiot tallennetuista tiedostoista ja yhteystiedoista ennen kuin lähetät tuotteen huoltoon. Kärkkäinen ei ota vastuuta kadotetuista tiedostoista. Huoltoliike voi tarvittaessa korvata takuuhuoltoon toimitetun tuotteen vastaavanlaisella korjatulla tuotteella, jolloin alkuperäiseen tuotteeseen tallennetut tiedostot eivät ole enää käytettävissä.

Tiedostojen pelastaminen vioittuneesta tuotteesta on maksullinen lisäpalvelu. Jos tuote on suojattu salasanalla, poista se käytöstä tai huolehdi siitä, että salasana tulee selvästi laitteen mukaan.

Säilytämme huollosta palautuneita tuotteita kolme (3) kuukautta asiakkaalle huollon/työn valmistumisesta toimitetun ilmoituksen jälkeen. Tämän jälkeen tuote hävitetään (Laki elinkeinonharjoittajan oikeudesta myydä noutamatta jätetty esine).  

Tuotteen takuuaika on mainittu tuotteen tiedoissa. Tilauksen mukana tulee aina lähetyslista, joka toimii tuotteen takuutodistuksena. Lähetyslista tulee säilyttää vähintään takuuajan. Lähetyslista toimii takuutodistuksena myös valtuutetuissa huoltoliikkeissä. Takuu katsotaan alkaneeksi kun tuote on noudettu Postin tai Matkahuollon pisteestä tai kuitattu vastaanotetuksi kotiin kuljetettaessa. 

Toimintaohje

Ota takuu- ja huoltoasioissa ensisijaisesti yhteyttä oman kotipaikkakuntasi valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Huoltoliikkeet löydät useimmiten tuotteen mukana tulevasta käyttöohjeesta tai valmistajan kotisivuilta. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit lähettää viallisen tuotteen myös meidän kauttamme eteenpäin huoltoon toimitettavaksi. Lähetä tuote postitse osoitteeseen:

  • Asiakaspalautukset
  • Karkkainen.com
  • Ollilanojankatu 2
  • 84100 Ylivieska

Tästä voit tulostaa palautus ja takuukorjauslomakkeen: verkkokauppa_palautus_ja_takuukorjauslomake.pdf

Kärkkäinen maksaa lähetyskulut. Muista pyytää Postista tosite lähetyksestä. Huom! Lunastamme vain Suomesta lähetettyjä toimituksia.

Voit viedä viallisen laitteen takuuaikana myös Kärkkäisen tavaratalojen infopisteeseen, josta se lähetetään edelleen huoltoon takuupalvelumme kautta. Kärkkäinen katsoo, että asiakas tiedostaa toimittaessaan tuotteen kauttamme korjattavaksi, että huoltoaika on logistiikkaan kuluvan ajan verran pidempi.

Liitä mukaan lähetyslista. Jos lähetyslistaa ei jostain syystä ole, liitä mukaan tilaajan yhteystiedot ja mahdollisimman tarkka selvitys viasta. Kun toimitat laitteen huoltoon, mukaan kannattaa liittää täytetty huoltoilmoitus sekä kopio lähetyslistasta. Tämä nopeuttaa asian käsittelyä.