Koti on paikka, jossa rentoudumme ja lataamme akkuja. Kodista sanotaan, että se on siellä, missä sydän on. Jokainen koti on erilainen, mutta kodinhoito ja kotiaskareet ovat pääpiirteittäin samoja kodista riippumatta. Kotia kannattaa hoitaa ja huoltaa, silloin siellä viihtyykin paremmin.

Kodinhoito on niin pyykinpesua kuin siivoamistakin. Se on roskien viemistä ja pieniä päivittäisiä tehtäviä. Kodinhoitoa ovat myös vaativammat tehtävät, kuten suursiivoukset ja pienet pintaremontit. Vaikka silloin voidaan puhua jo kodin remontoimisesta. Remontointi on oma lukunsa. Siihen tarvitaan rakennus- ja sisustustarvikkeita. Mutta kotona on koko joukko pienempiä töitä päivittäisiin ja viikoittaisiin tarpeisiin liittyen. Myös puutarhanhoito on osa kodinhoitoa.

Kuka ripustaa pyykit?

Perheen koosta ja harrastuksista riippuen pyykinpesu on osa päivittäisiä tai viikoittaisia askareita. Tekstiilien pesuaineet eli pyykinpesuaineet ovat todella monipuolinen joukko erilaisia pesuaineita, joista osa on tehty valkopyykille, osa kirjopyykille. Mustalle tai tummalle pyykille on omat aineensa. On pyykinpesujauheita ja nestemäisiä pesuaineita. Lisäksi on erikoispesuaineet villalle, silkille ja muille herkille tekstiileille. Pesuaineissa on niin tuoksuttomia kuin monenlaisia tuoksuja.

Pesuaineiden lisäksi on olemassa tahranpoistoaineita, kuten Vanish-tuotteet. Tekstiileille on myös omat tekstiilivärit, joilla vaatteen väriä voidaan pesemällä muuttaa johonkin haluttuun väriin. Pyykinpesun yhteydessä voi myös käyttää huuhteluainetta, joka hoitaa tekstiilejä ja muun muassa poistaa sähköisyyttä. Huuhteluaineet tuovat pyykille hyvän tuoksun.

Huuhtelussa voi käyttää myös luonnonmukaisia aineita, kuten Kaunis-pyykkietikkaa. Muita tuttuja pyykinpesuainemerkkejä ovat muun muassa Omo, Bio Luvil, Comfort, Ariel ja Serto.

Kun pyykki on pesty, se täytyy kuivattaa. Kesäisin pyykkiä on mukava kuivattaa ulkona, ellei tarvitse varoa siitepölyjen tai heinänpölyjen kulkeutumista pyykin mukana sisälle. Ulkona kuivattu pyykki tuoksuu raikkaalta. Pyykin kuivausvälineet helpottavat kuivattamista toimivat niin sisä- kuin ulkotiloissakin, kunhan huolehtii, etteivät ne jää sateen ja säiden armoille. Pyykinkuivausteline vaatii tasaisen alustan, ja silloinkin täytyy huolehtia, ettei se pääse kaatumaan.

Viikkosiivouspäivä ja siivousta vähän joka päivä?

Rakastatko siivouspäivää? Vai onko siivoaminen sinulle epämieluista pakkopullaa? Jos olet enemmän siivouksen inhoaja kuin siivoushullu, sinulle saattaisi sopia päivittäin tapahtuva siivoaminen. Esimerkiksi siten, että teet viikkokalenterin, jossa joka päivälle on yksi tai kaksi pienempää siivoushommaa. Vessat voi pestä eri päivänä kun imuroi koko talon. Tai pölyt pyyhkiä samalla kun tiskaa keittiössä.

Kun siivoustyöt on jaettu sopivasti myös perheen jäsenten kesken, kenellekään ei jää kohtuuttoman suurta urakkaa paiskittavaksi. Siivouspalvelun voi myös ostaa siivousyrityksiltä, jos oma aika tai voimavarat eivät meinaa riittää.

Kodinhoito ja siivoaminen helpottuvat, kun on oikeanlaiset ja riittävän monipuoliset puhdistus- ja siivousvälineet. Sini, Aino ja Vileda tarjoavat laadukkaita ja helppoja siivousratkaisuja. Perussiivouksessa tarvitaan imuri, moppi, puhdistusliinoja, talouskäsineet ja puhdistusaineet. Niillä pääsee viikkosiivouksessa ja tavallisessa kodinhoidossa jo todella pitkälle.

Muita arkea helpottavia välineitä ovat harja ja rikkalapio, hankaussienet, pölypiiska, ikkunanpesin ja muut puhdistus- ja siivousvälineet. Yleispesuaineet helpottavat lian irrottamisessa, pintojen suojaamisessa ja tuovat raikkautta ja puhdasta tuoksua siivottuun kotiin. Pesuaineita on tarjolla valtavasti, ja niiden koostumus, käyttötarkoitus ja tuoksu vaihtelevat.

Kodinhoidossa yleisimmin käytettäviä ovat yleispesuaineet, desinfiointiaineet, astianpesuaineet, kiillotusaineet, ikkunanpesuaineet, saniteettipesuaineet ja lattianpesuaineet. Pesuaineet voi valita myös luontoystävällisesti. Silloin kannattaa ostaa luomu- ja eco-tuotteita. Ne ovat ystävällisiä paitsi luonnolle myös ihollesi ja hengityselimillesi. Siksi niillä siivoaminen on miellyttävämpää kuin voimakkaiden kemikaalien käsitteleminen.

Pyykinpesuaineet, siivousvälineet ja muu kodinhoito netistä

Siivositpa sitten viikoittain tai päivittäin, pesuaineita kuluu yllättävän paljon. Mopit kuluvat ja pölyliinat toisinaan tuntuvat katoavan pesukoneen mustaan aukkoon. Kuitenkin siivoamisessa avaintekijänä ovat laadukkaat, mukavat ja kätevät siivousvälineet. Siivouskomeron valikoimaa kannattaakin tarkkailla välillä, jotta siivoamisessa säilyisi ilo.

Pyykinpesuaine tuntuu usein olevan lopussa melkein aina. Pyykkivuoren taltuttamiseen ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa, kun ladata pyykkikone ja annostella sille riittävä määrä pesuainetta, jotta saadaan taas puhdasta pyykkiä.

Verkkokauppamme on kodinhoitajan aarreaitta. Meiltä löytyvät kestävät siivousvälineet, yleispesuaineet, pyykinpesuaineet ja välineet myös pyykin kuivattamiseen. Kodinhoitoa varten ei tarvitse lähteä kauppaan, kun vain klikkaa itsensä ostoksille Kärkkäisen verkkokauppaan. Kun siivouskomero ja pyykinpesutarvikkeet on taas päivitettyinä, kodinhoito hoituu melkein kuin itsestään!