Terassit ja katetut piha-alueet ovat mukavia ulkoilman olohuoneita. Laadukkaat kesäkalusteet, viihtyisä sisustus ja grillit luovat mainiot puitteet rentouttaviin hetkiin. Hyvin suunniteltu terassi toimii käytössä ympäri vuoden.

Laadukkaat puutarhakalusteet sekä grillit ja tarvikkeet kestävät vuosia. Oikeanlainen huolto ja säilytys takaavat sen. Puutarhan kalusteita ja grillejä hankittaessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon on aikaa niiden huoltoon ja miten niitä aikoo säilyttää.

Puutarhakalusteet tuovat ilmettä pihaan

Terassin ja muun ulkotilan sisustus pitää suunnitella samoin kuin sisätilojen sisustus. Kaikki lähtee liikkeelle siitä, mihin tilaa aiotaan käyttää. Ruokailutilana käytettävälle terassille kannattaa hankkia ruokailuryhmä ja oleskeluun tarkoitettuun tilaan sohvia ja lepotuoleja.

Pihaan tuovat ilmettä ja viihtyisyyttä puutarhakeinut ja ulos sopivat sängyt ja patjat. Ne voi sijoittaa johonkin rauhalliseen paikkaan, jonne on hyvä vetäytyä silloin, kun haluaa olla yksin. Aurinkosuojasta saa kivan katoksen lepopaikan suojaksi. Aurinkovarjot ja varjonjalat sopivatkin hyvin sekä terassille että nurmialueelle.

Jos perheessä on lapsia tai lapsivieraita käy usein, ulkotilan sisustuksessa kannattaa ottaa heidätkin huomioon. Ulkolelut sekä keinut ja leikkikeskukset pitävät lapset liikkeessä ja tarjoavat tekemistä.

Kesäkalusteiden materiaalilla on väliä

Puutarhakalusteet jaotellaan usein ryhmiin materiaalin mukaan. On olemassa esimerkiksi polyrottinkikalusteet, metallikalusteet ja puukalusteet. Yleisenä ohjeena tulee pitää mielessä, että kattamattomille terasseille ja alueille kannattaa hankkia säänkestävää materiaalia. Säänkestävyyden voi tarkistaa kalusteen tuoteselosteesta.

Polyrottinkikalusteet ovat tyylikkäitä perinteisen rottinkikalusteen näköisiä kalusteita. Ne ovat suosittuja, koska kestävät hyvin erilaisia sääolosuhteita ja usein myös talvisäätä. Polyrottinki onkin muoviseosta, josta tehdyt pihakalusteet ovat helppohoitoisia.

Polyrottingin rinnalla myydään muita nonwood-materiaalista tehtyjä puutarhakalusteita. Helppohoitoisia pihakalusteita voi vertailla ja tarkastella esimerkiksi googlettamalla hakusanat “puutarhakalusteet polyrottinki” tai “puutarhakalusteet nonwood”.

Metallikalusteet ovat tyylikkäitä ja ajattomia. Ne kannattaa sijoittaa katoksen alle, koska metalli ruostuu ennen pitkää kosteassa ja sateisessa säässä. Metallikalusteissa on paljon myös retkikalusteita, kuten retkituolit ja retkijakkarat. Ne ovat nykyisin kevyitä ja niitä on helppo kuljettaa ja siirtää tarvittaessa sisätiloihin suojaan.

Puukalusteet kaipaavat huoltamista

Puukalusteet ovat pitäneet pintansa markkinoilla, vaikka helppohoitoisempiakin vaihtoehtoja on tullut myyntiin. Puu on aito ja kestävä materiaali, jos sitä jaksaa huoltaa. Sanotaan, että puiset kesäkalusteet tulee käsitellä viimeistään siinä vaiheessa, kun puun pinta alkaa haalistua.

Puukalusteen käsittely- ja huolto ei sinäänsä ole vaikeaa. Ensimmäiseksi tulee puhdistaa kaluste mahdollisesta liasta ja sen jälkeen käsitellä pinta joko värillisellä tai värittömällä puuöljyllä. Lisäksi puutarhakalusteiden suojahuppu auttaa materiaalia pysymään hyvänä pitkään säästä riippumatta.

Kesäkalusteiden pehmusteet kannattaa hankkia samalla kertaa, kun ostaa kalusteet pihalle. Sillä tavoin saa sopivan kokoiset pehmusteet. Puhtarhankalusteen pehmusteet tarvitsevat lisäksi säilytyslaatikon tai -tilan. Ne nimittäin eivät säily sateella hyvinä, vaikka niiden pintamateriaali olisi kosteussuojattu.

Rentouttava grillaus hyvässä seurassa

Kaasugrilli, sähkögrilli vai hiiligrilli? Näistä kolmesta vaihtoehdosta usein valitaan grilli oman mieltymyksen mukaan. Toiset pitävät hiilen antamasta aromista, toiset tykkäävät grillata kaasulla tai sähköllä.

Hiiligrillit ovat ehkä kaikista perinteisimpiä ja myös edullisimpia. Sen käyttöön tarvitaan hiilet tai briketit, sytytysneste ja tulitikut. Hiiligrilleistä on myös olemassa kevyitä piknikille mukaan otettavia versioita, kuten pieni pallogrilli.

Liian usein ihmisille tulee hiiligrillistä mieleen kevyt karvalakkimalli. Nykyisin on kuitenkin saatavilla monipuolisia ja kehittyneitä versioita. Esimerkiksi Kamado-tuotemerkillä on tyylikkäät grillit, joita voi käyttää grillaamiseen, savustamiseen ja paistamiseen. Niissä on tekniikkaa, joka mahdollistaa lämmönsäätelyn ja -säilytyksen.

Sanotaan, että sähkögrillit ovat nopeita ja helppoja. Ne sopivat niille, jotka eivät halua käyttää pitkää aikaa grillin lämmittämiseen ja ruoan valmistamiseen. Sähkögrillin ostajan tulee vain muistaa, että sijoittaa sen paikkaan, jossa on pistorasia.

Kaasugrillit sopivat niille, jotka grillaavat usein ja isoille porukoille. Kaasugrillien grillausalat ovat isompia kuin hiili- tai sähkögrillien. Tosin kaasugrillejäkin on olemassa isompia ja pienempiä vaihtoehtoja. Kaasulla grillaaminen on myö suhteellisen vaivatonta; tarvitaan vain grilli ja nestekaasua.

Nettikauppa on kätevä vaihtoehto

Grillit ja tarvikkeet kuuluvat ehdottomasti kesään, samoin kuin puutarhakalusteet terassille. Jos kiireinen ihminen ei ehdi ostoksille kivijalkamyymälään, hän voi tilata grillit ja puutarhakalusteet netistä.

Kärkkäisen verkkokauppa myy grillaustarvikkeet ja puutarhakalusteet edullisesti. Kannattaa tutustua tuotemerkkeihin Mustang, Muurikka, Broil King ja Kotakeittiö. Sieltä löytyvät myös muurinpohjapannut, pihauunit ja savustimet. Jokaiseen tarpeeseen löytyy vaihtoehto.

Keväällä, kesällä, syksyllä ja miksipä ei talvellakin. Kaikkina vuodenaikoina voi nauttia puutarhasta, grillaamisesta ja hyvästä seurasta!