Perusterveydenhuolto on monilta osin ihan kotona tapahtuvaa hoitoa arkisten tilanteiden keskellä. Monet haavat, lääkkeiden ottamiset sekä jopa näytteiden otto on mahdollista hoitaa kotioloissa. Erilaiset apuvälineet, ensiaputuotteet, suojat ja lääkkeet ovat jokaisen kodin perusterveydenhuollon välineitä.

Ensiaputuotteet, haavanhoito ja erilaiset suojat

Perusterveydenhuolto on monia erilaisia toimenpiteitä, jotka voi hoitaa myös kotioloissa. Jokaisessa kodissa törmätään jonkinlaisiin perusterveydenhuollon tilanteisiin väistämättä.

Ensiaputuotteet tuovat nimensä mukaisesti ensiapua kiperiin tilanteisiin. Laastarit ja siteet auttavat pienempien haavojen hoidossa. Ensiapulaukku on tarpeellinen niin kotona kuin autossakin. Myös veneessä, raksalla tai vaikkapa moottoripyörän sivulaukussa kannattaa säilyttää ensiaputuotteita.

Yleisimpiä ensiaputuotteita lienee haavanhoitotuotteet. Niin haavanpuhdistus kuin sitominenkin ovat useimmille meistä tuttua puuhaa. Monenlaisissa arkisissa askareissa tulee helposti pieniä pintanaarmuja tai syvempiä haavoja.

Hygienia on aivan ensiarvoisen tärkeää kaikessa ensi avussa ja varsinkin haavanhoidossa. Siksi suojavaatteet ja -käsineet ovat usein tarpeen. Suojavarusteet suojaavat niin hoitajaa kuin hoidettavaakin. Suojaa voi käyttää myös sängyssä tai pesun yhteydessä. Käyttössä ovat niin kertakäyttöiset suojat kuin pestävätkin suojat.

Apuvälineet, lääkejakelu ja pesukintaat

Toisilla meistä saattaa olla kotihoidossa vanhus tai sairastunut läheinen. Kotihoito on parhaimmillaan silloin, kun kaikki tarvittavat apuvälineet ja muut tarvikkeet vastaavat tarpeisiin. Parhaat apuvälineet helpottavat omaishoitajan työtä.

Usein apua tarvitaan monilla elämän osa-alueilla. Tärkeää on turvata potilaan tai toipilaan hygienia, ruokailu, pukeutuminen ja turvallinen liikkuminen. Rollaattori tai kävelykeppi helpottaa liikkumista ja tuo turvallisuuden tunnetta varsinkin yksin liikuttaessa.

Hygieniatuotteet ovat tietysti suurilta osin samoja kuin kenellä tahansa. Henkilökohtainen hygienia tarkoittaa peseytymisaineita ja kosmetiikkaa. Hiustenhoitotuotteet, saippuat ja muun muassa luonnonkosmetiikka auttavat päivittäisessä peseytymisessä. Toisinaan liikkuminen ja peseytyminen ovat kuitenkin niin vaikeita, että on hyvä varautua peseytymiseen sängyssä. Silloin avuksi ovat pesukintaat ja pesulaput. Haavojen, kipsin tai muiden ongelmien vuoksi suihkussa voi olla paikallaan käyttää esimerkiksi jalkasuojaa.

Tärkeää kuitenkin on, että puhtaudesta huolehtiminen on mahdollisimman vaivatonta. Samoin tärkeää ovat lääkejakelun turvallisuus ja helppous. Dosetit ja lääkemukit helpottavat annostelua. Isojen ja vaikeasti nieltävien lääkkeiden kanssa helpotuksen tuo lääkemurskain.

Perusterveydenhuollon tarvikkeet netistä

Verkkokauppamme sisältää monipuolisen valikoiman perusterveydenhuoltoon kuuluvia välineitä ja tuotteita. Löydät sieltä helposti erilaiset apuvälineet, ensiaputuotteet, haavanhoitovälineet, lääkedosetit, näytteenottotarvikkeet, suojavaatteet ja muut suojat sekä peseytymistarvikkeet.

Kotihoidossakaan ei siis tarvitse yrittää selviytyä omin avuin. Erilaisten apuvälineiden avulla on tarkoitus helpottaa niin hoidettavan oloa kuin hoitajan jaksamistakin.