Iho on ihmisen suurin elin, jota tulee hoitaa huolella sekä sisäisesti että ulkoisesti. Tilaa nyt Kärkkäisen verkkokaupasta erilaiset ihonhoitotuotteet avuksi pitämään ihosi terveenä ja hyvinvoivana. 

Sisäinen ja ulkoinen ihonhoito

Sisäisesti ihoa hoidetaan tasapainoisella ja monipuolisella ravinnolla. Siten varmistetaan, että iho saa tarpeellisia ravintoaineita. Myös säännölliset elämäntavat ja riittävä uni ovat iholle tärkeitä. Unen aikana ihon toiminta kiihtyy ja ihosolukko uusiutuu.

Ulkoinen ihonhoito puolestaan muodostuu riittävän hellävaraisesta puhdistamisesta ja sen jälkeisestä ulkoisesta kosteuttamisesta, joka auttaa ihoa pääsemään puhdistuksen jälkeen takaisin tasapainoon. Apuna ihonhoidossa on kosmetiikka, kuten erilaiset iholle soveltuvat puhdistusaineet, ihovoiteet, puhdistusmaidot, kasvovedet ja kosteusvoide. Myös erilaiset rasvat, öljyt ja kuorinnat auttavat pitämään ihon hyvässä kunnossa.

Erilaiset ihotyypit ja niiden hoito

Ihonhoitotuotteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon oma ihotyyppi. Tyyppejä on kolme: normaali tai sekaiho, kuiva iho ja rasvoittuva iho. 

Ihon puhdistus on olennainen tekijä ihon hoitamisessa. Kuivalle iholle, jolla ei luontaisesti erity tarpeeksi sen omaa rasvaa, talia, kannattaa valita rasvapohjainen puhdistustuote ja luopua saippuasta kokonaan. Myös erilaiset öljyt ja miedot vartalovoiteet toimivat kosteutuksen lisäksi hyvin herkän ihon puhdistamisessa. Normaalille tai sekaiholle sekä rasvaiselle iholle sen sijaan sopivat miedot ja hellävaraiset puhdistusmaidot ja -vaahdot. 

Kasvovesi puolestaan viimeistelee puhdistuksen ja tasoittaa ja kosteuttaa ihoa. Kasvonaamio taas auttaa erityisesti rasvaisen ihon, jolla ihon oma talintuotanto on liiallista, syvempään puhdistamiseen ja kuolleen ihosolukon poistamiseen.

Kesällä kosteuttamiseen riittää kevyempikin kosteusvoide, mutta talvella mahdollisesti tarvitaan tehokkaampi ja rasvaisempi voide. Kuivalle iholle rasvaisempi kosteusvoide, joka vahvistaa ihon omaa talintuotantoa ja kosteuden säilymistä, on tarpeen ympäri vuoden. Rasvaiselle iholle puolestaan riittää puhdistuksen jälkeen hyvin kevyempi emulsio.

Ihon tarpeet muuttuvat myös iän myötä, jolloin siitä tulee kuivempi ja herkempi. Myös kasvovoiteet kannattaa valita sen mukaan. Kun ikää tulee, on syytä ottaa käyttöön erilliset yö- ja päivävoiteet, jotka sisältävät runsaasti ravinteita, antioksidantteja ja kosteutta. Ikääntyessä hyvä kasvovoide on entistä tärkeämpi, ja myös silmänympärysvoide tuo apua ihon kiinteänä pitämiseen.

Kärkkäisen verkkokaupasta apua ihon hoitamiseen

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy kattava valikoima erilaisia tuotteita ihon hoitamiseen. Muun muassa sellaiset ulkomaiset tuotemerkit, kuten Nivea, Loreal ja Garnier, löytyvät sieltä.

Kotimaisista kosmetiikkamerkeistä sellaiset kuin Lumene, LV, Herbina, Lemon Juice & Glycerine ja Erisan ovat verkkokaupan valikoimassa edustettuina. Kotimaiset merkit panostavat erityisesti puhtaisiin suomalaisiin raaka-aineisiin. Niiden avulla myös luonnonmukainen ihonhoito on helpompaa.

Toimi nopeasti ja tilaa erilaiset ihovoiteet, öljyt, balsamit  ja muut ihonhoitotuotteet avuksi ihon hyvinvoinnista huolehtimiseen!