Canon on yksi maailman johtavia kameran valmistajia. Canon-kamerat ovat laadukkaita, kestäviä ja monipuolisia. Niistä löytyvät parhaat kamerat niin harrastajille kuin ammattivalokuvaajillekin. Canon on myös monipuolinen tulostimien, tulostinmusteiden, objektiivien, laskimien ja muiden atk-tarvikkeiden valmistaja. Canonin tuotteet ja tuotekehitys ovat huippuluokkaa.

Canon kamerat ovat vertaansa vailla

Kamerat ja videokamerat

Valokuvaus sekä harrastuksena että ammattina nostaa kovasti suosiotaan. Monissa erilaisissa tehtävissä ja töissä valokuvaamisen ja editoinnin taidoista on hyötyä.

Canon vastaa tämän päivän vaatimuksiin ja odotuksiin valikoimallaan ja laadullaan. Sillä on monenlaisia kameroita. Valikoimasta löytyvät niin pienikokoiset digi-kamerat että järeämmät järjestelmäkameratkin. Kameran valinnassa kannattaa huomioida, millaisessa käytössä kamera olisi ja miten paljon on valmis näkemään vaivaa sen käytön opettelemisessa. Pienissä kameroissa on muun muassa helppoja peruskameroita, joiden käyttö on vaivatonta ja kamera itsessään on pieni ja kevyt kuljettaa mukana. Helppokäyttöinen kamera sopii mainiosti esimerkiksi kuvaamista opettelevalle lapselle.

Järjestelmäkamerat ovat suurempia ja niiden käyttö on hiukan monimutkaisempaa, mutta vaivan palkaksi niillä saa tarkempia, monipuolisempia ja laadukkaampia kuvia vaativissakin olosuhteissa. Järjestelmäkamera kannattaa valita oman käyttökokemuksen ja -tarkoituksen mukaan.

Canonin kehittämä Dual Pixel CMOS AF on kennopohjainen, vaiheentunnistukseen perustuva automaattitarkennustekniikka. Se on suunniteltu sulavaan ja tehokkaaseen tarkennuksen seurantaan videokuvauksessa sekä nopeaan automaattitarkennukseen stillkuvauksessa näytöllä kuvattaessa. Useat Canonin kamerat ja videokamerat käyttävät tätä ominaisuutta.

Dual Pixel CMOS AF -tekniikka sopii erinomaisesti ammattitasoisten tehosteiden luomiseen kuvauskohteissa, joissa tarkennuspistettä siirretään. Lisäksi käyttäjää kohti liikkuva kohde voidaan pitää terävänä, vaikka samalla tausta säilyy sumeana. Tämä on EOS-videoiden olennainen piirre. Videokuvaus Dual Pixel CMOS AF -tekniikkaa apuna käyttäen toimii Canon EOS 200D, Canon EOS M6 ja Canon EOS 6 Mark II -kameroissa samalla tavoin kuin videokameroissa: videokuvaus on tarkkaa, sujuvaa ja helppoa.

Canonilta löytyvät siis todelliset ammattilaisten kameratkin. Esimerkiksi sen odotettu uutuus, Canon EOS 5D Mark IV on laadukas, varma ja monipuolinen järjestelmäkamera, joka sopii mainiosti kaikenlaisiin kuvaustilanteisiin. Canonin EOS 5D -sarjan kameroissa on lujuutta, erinomainen suorituskyky ja huippu säänkestävyys. Canon EOS 5D Mark IV on siis sekä kestävä että takaa erinomaisen suorituskyvyn. Kamera sopii loistavasti myös haastaviin valaistusolosuhteisiin kehittyneen tekniikkansa vuoksi.

Muita huomionarvoisia kameramalleja ovat muun muassa Canon EOS 6D MK II ja Canon EOS 750D -mallit. Nämä mallit tarjoavat helppoa mutta terävää ja laadukasta kuvaamista sekä sellaista kuvanlaatua, että siihen voi olla vaativampikin kuvaaja tyytyväinen.

Canon-kameroiden oheistuotteet takaavat onnistumisen

Objektiivit ja kameratarvikkeet

Canon valmistaa kameroilleen ja muille tuotteilleen yhteensopivia, laadukkaita oheistuotteita, jotka täydentävät niiden käyttöominaisuuksia ja tuovat aivan uusia ulottuvuuksia. Oheisuotteiden valikoima löytyy myös verkkokaupastamme.

Objektiivit tuovat valokuvaamiseen herkkyyttä, laajuutta ja monipuolisuutta. Canon-objektiivit ovat täyttä tavaraa koko pituudeltaan. Niiden joukosta löytyvät niin teleobjektiivit, laajakuvaoblektiivit kuin makro-objektiivitkin. Lisäksi kameraan voi asentaa Canonin vastavalosuojan, jolloin kuvaaminen vastavalossa helpottuu. Vastavalosuoja estää hajavalon aiheuttamia linssinheijastumia kuvissa ja suojaa samalla objektiivin etulinssiä epäsuoraa tulevien osumien aiheuttamilta jäljiltä.

Canonin EF 100-400 F/4.5-5.6L IS II USM -teleobjektiivi tekee mahdolliseksi ottaa teräviä kuvia käsivaralta jopa neljä askelta pidemmällä valotusajalla. Se siis sopii erittäin hyvin heikossa valaistuksessa ilman jalustaa tai salamaa kuvaamiseen. Objektiivissa on pölyn- ja kosteudenkestävä rakenne, se on pieni ja helppo käsitellä. Siksi tämä ammattitasoinen L-sarjan objektiivi soveltuu varsin hyvin juuri matka- ja luontokuvaukseen.

Mitä kaikkea muuta laadukkaiden kuvien ottamisessa tarvitaan? Millaiset kameratarvikkeet helpottavat kuvaamista ja tuovat siihen lisämahdollisuuksia? Tärkeää ainakin ovat erilaiset linssisuojat, jalustat, salamat, lisäsalamat ja akut. Kaukolaukasimet mahdollistavat kuvaamisen ilman, että kuvaajan täytyy seistä kameran takana. Tämä ominaisuus on tärkeä varsinkin silloin, kun kuvaaja haluaa päästä osaksi kuvaa. Lisäksi kameran kanssa liikkumista ja toimimista helpottaa hyvä kameralaukku, jonne kaikki tarvikkeet mahtuvat mukaan.

Canonin kaikki laitteet ovat älykkäitä

Tulostimet, tulostinvärit, laskimet ja Atk-tarvikkeet

Canon on monipuolinen merkki. Langattomalla Wi-Fi-yhteydellä varustetuilla Canon-laitteilla voi siirtää, jakaa, tulostaa ja säilyttää kuvia sekä jopa kuvata etäyhteydellä. Esimerkiksi valokuvia voi siirtää Canonin Wi-Fi-kamerasta älypuhelimeen muokkausta ja jakamista varten.

Langattoman NFC-tekniikan ansiosta Wi-Fi-yhteyden voi luoda koskettamalla kahta NFC-yhteensopivaa laiteitta toisiinsa. Esimerkiksi kuvia voi siirtää ja tulostaa Wi-Fi-yhteyttä tukevasta kamerasta Selphy CP1300 -kuvatulostimeen ja tulostaa 10x15 kuvia. Canon-tulostimet ja tulostinvärit ovat kaikki laadukkaita ja monipuolisia tulostimia erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Tulostimien Wi-Fi, NFC ja Bluetooth -langattomat yhteydet toimivat muun muassa Canonin EOS 200D, EOS M6 ja EOS 6 Mark II -kameroissa, mikä helpottaa laitteiden yhteistoimintaa ja sitä kautta käyttäjän töitä ja harrastusta.

Verkkokaupastamme löydät upeat Canon-tuotteet, ja jos Canonilta ei syystä tai toisesta löydy juuri mielestäsi kameraa, kannattaa tutustua kamerat-valikoimaamme tarkemmin. Olemme valinneet monipuolisen kokoelman, josta löytyvät niin kamerat, kameratarvikkeet, objektiivit, muistikortit kuin albumitkin.