Aarikka on yksi upeimpia kotimaisia brändejämme. Sen tuotteissa meitä lämmittävät puiset osat ja suomalainen muotoilu. Aarikka ammentaakin inspiraation suunniteluunsa suomalaisesta metsästä. Luonto on sekä inspiraation että materiaalin lähde.

Aarikan tuotteet valmistetaan pääosin puusta ja muista luonnonmateriaaleista. Aarikka kannattaakin ekologisia ja kestävyyttä korostavia arvoja. Sen oman designin tärkeimpänä tehtävänä onkin tuoda luonnollista iloa elämään ja ihmisten arkeen. Skandinaavinen selkeys ja puhtaus yhdistyvät iloon ja kodikkuuteen.

Aarikan tuotteet valmistetaan aina parhaista materiaaleista. Materiaalit valitaan huolella ja niiden täytyy olla täydellisiä. Puulajilla ja -laadulla on suuri merkitys. Mänty valitaan tuotteisiin, jotka pyritään saamaan lämpimiksi ja joiden pinta saa olla kuvioinen. Vaahteraa ja koivua puolestaan suositaan tuotteissa, joiden pinta halutaan sileäksi ja kirkkaan väriseksi.

Käsityö ja käsin valmistaminen ovat johtavia ajatuksia tuotteiden tekemisessä. Jokainen Aarikka-koru ja -koriste on yksilö, jonka valmistus on ollut tarkkaa, huolellista ja viimeisteltyä. Suurin osa koruista valmistetaankin kotityöntekijöillä, eli suomalaisilla tekijöillä käsityönä. Osa tuotteista kootaan työllistymistä tukevissa työkeskuksissa. Käsillä tekemisen taito on arvokasta ja se vahvistaa suomalaista identiteettiä. Se on myös osa kulttuuriamme.

Aarikka on omalta osaltaan kohottamassa suomalaisen käsityöosaamisen tasoa ja tekemässä siitä todella laadukasta ja kaunista. Aarikka myös työllistää joukon kotona toimivia käsityöläisiä ja työpajoissa työskenteleviä ihmisiä. Se tuo monelle käsillään tekevälle iloa, itsetuntoa ja tuloja.

Löydät verkkokaupastamme laajan valikoiman ihania Aarikan tonttuja, käyttöesineitä, lyhtyjä, kynttelikköjä ja paljon muuta. Osta kotimaista osaamista ja kaunista kotiasi suomen metsistä syntyneillä tuotteilla!