Kuukuppi on turvallinen, ekologinen ja varma

Kuukuppi tarjoaa naisille turvallisen ja tehokkaan ratkaisun kuukautisten ajaksi. Perinteiset kuukautissuojat, tamponit ja siteet voivat ärsyttää ja kuivattaa limakalvoja, hiostaa sekä edesauttaa hiivojen ja bakteerien kasvua.Vanhanaikaiset suojat usein myös pettävät käyttäjänsä luottamuksen.

Kuukuppi on mukava, turvallinen ja tehokas vaihtoehto siteille ja tamponeille. Uudelleenkäytettävän kupin ansiosta voi säästää niin rahaa kuin ympäristöäkin.

Kuukuppi on yhtä helppokäyttöinen kuin tamponi ilman asetinta. Riittää kun taittaa kupin, asettaa sen sisään tamponin tapaan ja antaa kupin kerätä vuodon.

Kuukuppi tarvitsee tyhjentää yleensä 2-4 kertaa vuorokaudessa. Kun kuppi tyhjennetään, sitä ei heitetä pois, vaan kuppi pestään ja käytetään uudelleen.

Yrtit auttavat PMS-oireissa

Yli puolet teollistuneiden maiden 15–50 -vuotiaista naisista kärsii jonkinasteisista oireista ennen kuukautisten alkua. Ne ilmenevät useilla naisilla noin viikkoa ennen kuukautisia, mutta vaihteluväli voi olla kahdesta päivästä aina kahteen viikkoon ennen kuukautisvuodon alkamista. Tällä oireyhtymällä on nimi, Pre Menstrual Syndrome eli PMS.

Luontoäiti ymmärtää naista. Monia yrttejä on käytetty lievittämään naisten vaivoja. Niillä on takanaan vuosituhantinen kokemusperäinen vahvistus niiden tehosta. Yrttejä on helppoa nautiskella yrttiteenä ja tai lisätä kylpyveteen. Sopivia yrttejä ovat sitruunamelissa, valeriaana, kauranversouute ja kanerva. Nämä luonnon aarteet rauhoittavat ja tasoittavat hermostoa.

Kamomilla ja siankärsämö lievittävät kouristuksia ja kipuja alavatsassa. Koivunlehdet, persilja, voikukka ja peltokorte vähentävät turvotusta, kuten myös lähes kaikki yrttiteet. Mausteista sahramia on myös käytetty lieventämään PMS:n oireita.

Perinteisiä naiseuden yrttejä löytyy omasta luonnostamme, ja ne on helppoa tunnistaa. Tämän voi pitää mielessään kesällä ja kerätä ja kuivata niitä koko vuoden käyttötarpeiksi. Suomalaisista yrteistä valkoapila, vadelman lehdet ja poimulehti tasapainottavat naisen oloa. Ulkomaisista yrteistä voi kokeilla Gingo Bilobaa. Siveydenpuu (Vitex agnus-castus) on useissa tutkimuksissa vähentänyt etenkin rintakipuja tai rintojen arkuutta, turvotusta, ummetusta, ärtyneisyyttä, masennusta, vihaisuutta ja päänsärkyä.

PMS-oireiden syitä:

• Korkea estrogeeni-keltarauhashormoni -suhde.

• Häiriintynyt natriumin aineenvaihdunta, joka aiheuttaa nesteen kertymistä ja turvotusta, on usein stressin aiheuttama tila.

• Stressin kohottama kortisolitaso.

• Hiilihydraattien aineenvaihdunnan muuttuminen.

• Puutteellinen ravintoaineiden saanti.

Karpaloa ja puolukkaa virtsavaivojen torjuntaan

Virtsatietulehduksia voi pyrkiä ehkäisemään erilaisilla luonnon aineilla. Happamat marjat, karpalo ja puolukka, ovat perinteisiä hoitokeinoja virtsavaivojen hoitoon. Etenkin karpaloa arvostetaan yhä enemmän juuri sen infektioita hoitavan vaikutuksen vuoksi. Puolukalla on samanlaisia vaikutuksia, mutta karpalo on näistä kahdesta vahvempi.

Karpalo ja puolukka sisältävät antioksidantteja, kversetiiniä, kasviestrogeeneja sekä flavonoideja, jotka tappavat bakteereita ja ehkäisevät niiden kiinnittymistä limakalvoille ja virtsaputkeen.

Marjojen sisältämä C-vitamiini tehostaa vaikutusta, sillä runsas määrä C-vitamiinia happamoittaa virtsaa ja vahvistaa immuunijärjestelmän toimintaa.