Tuoksuihin liittyy usein muistoja erilaisista elämän tapahtumista. Ihmisillä on usein myös oma mielituoksu, jonka koetaan ilmaisevan heidän persoonaansa. Sitä voidaan käyttää eräänlaisena asusteena, joka täydentää kokonaisuutta. 

Hajuvesiä käytetään antamaan käyttäjälleen miellyttävä tuoksu. Niitä voidaan käyttää erilaisissa tilaisuuksissa tuomaan esiin sen erityisyyttä. Tuoksut tuovat näin paljon iloa ihmisten elämään ja tekevät erilaisista tilanteista ja tapahtumista erityisiä.

Hajuvesien eri vahvuudet ja niiden käyttö

Hajuvesi on alkoholipohjainen kosmetiikkatuote, jonka tärkeimmät ainesosat ovat kuljetinaineena toimiva alkoholi, erilaiset tuoksuvat yhdisteet tai aineet ja vesi. Aromi on voitu valmistaa synteettisesti tai tuottaa kasveista ja joissakin harvoissa tapauksissa myös eläimistä.

Alkoholin ja veden suhde vaihtelee hajuvesissä, ja niitä luokitellaan sen mukaan, vaikka luokitus ei olekaan vakiintunut. Mitä suurempi osa on alkoholia, sitä kauemmin tuoksu säilyy iholla. Parfyymit tuoksuvat iholla kuudesta kahdeksaan tuntia, eau de parfume neljästä viiteen ja eau de cologne pari tuntia.

Hajuvettä käytetään monella tavoin. Sitä voi suihkauttaa kaulaan sekä ranteen, kyynärvarren, nilkan tai polvivarren sisäpuolelle. Parfyymiä voi myös suihkauttaa ilmaan ja kävellä tuoksun läpi, jolloin se asettuu tasaisesti laajalle alueelle kehoa. 

Erilaiset tuoksut ja niiden ominaisuudet

Erilaiset hajuvedet sopivat eri taivoin eri ihmisille. Tuoksuun vaikuttaa käyttäjän ihon oma rasva- ja öljykoostumus, minkä vuoksi sama tuoksu voi muuttua toisen ihmisen iholla aivan erilaiseksi. Hajuveden tuoksu on kolmiosainen, ja eri osat tulevat esiin kolmessa vaiheessa hajuveden haihtuessa iholta.

Ensimmäisen muutaman minuutin aikana tulee esiin keveimmin ja nopeimmin haihtuvat ainesosat niin kutsuttuna latvatuoksuna. Sen jälkeen tulee esiin hajuvedelle sen luonteenomaisin osa eli sydäntuoksu ja lopuksi niin kutsuttu juurituoksu, joka muodostuu useiden tuntien kuluessa ja joka muodostaa yksilöllisen ominaistuoksunsa kunkin käyttäjänsä iholla. 

Hajuvesissä erotetaan erilaisia tuoksuperheitä, joista erityisesti erilaiset kukkais- ja sitrustuoksut ovat suosituimpia naisten keskuudessa. Miehet puolestaan suosivat usein saniaistuoksuja, puun tuoksuja ja nahkaisia tuoksuja.

Näiden lisäksi on kehitetty uudempi tuoksuperhe, Gurmandi-tuoksu, johon kuuluvat esimerkiksi karamelli, toffee, suklaa, kahvi, vanilja, maito, hattara ja purukumi. Uudempia tuoksuperheitä ovat lisäksi myös akvaattiset ja vihreät tuoksut.

Tuoksuvalikoima Kärkkäisen verkkokaupassa 

Hanki itsellesi tai lahjaksi ihanat tuoksut verkkokaupasta. Kärkkäisen valikoimista löytyy helposti ja vaivattomasti sekä tuoksu miehelle että tuoksu naiselle. Myös erilaiset lahjapakkaukset kuuluvat Kärkkäisen verkkokaupan valikoimiin, ja niistä löytyvät monet eri naisten tuoksut sekä parfyymit miehille.

Verkkokaupan hajuvesimerkkejä ovat esimerkiksi Jeanne Arthes, Victorias’s Secret ja Bruno Banani. Tilaa nyt upeat tuoksut iloksi itsellesi tai lahjaksi ystävälle tai läheiselle.