Ohjeet
Soita
Tavaratalot
Sivun alkuun

Green Taste 150 g paahdettu pistaasi

Poista vertailusta
Poista muistilistalta
Green Taste 150 g paahdettu pistaasi

Hinta

Tuotenumero:

Normaali toimitushinta alk. 4,9 EUR

Kysy tuotteesta
Sulje

Tuotteen saatavuus

 • Verkkokauppa
 • Tavaratalot
 • Saatavilla vain verkkokaupasta
 • Ylivieska
 • Oulu
 • Lahti
 • Ii
 • Jyväskylä
???myaccount.availabilityfollowup.popup.form.close???
 • Tuotteen seurantalistalle liittyminen

  Tuote on loppunut toimipaikasta. Voit tällä lomakkeella liittyä tuotteen seurantalistalle yhdestä tai useammasta toimipaikasta. Saat sähköpostiisi viestin, kun tuotetta on saapunut lisää toimipaikkaan.
 • Green Taste 150 g paahdettu pistaasi

 • Valitse toimipaikat tuotteen saatavuusseurannalle

Green Taste 150 g paahdettu pistaasi

Pistaasipähkinä on mantelipistaasipuun (Pistacia vera) luumarjojen sisältämä vaaleanvihreä siemen. Jälkiruoissa ja leivonnaisissa suosittua pistaasipähkinää syödään paljon paahdettuna ja suolattuna.

Pistaasipuu on sukua cashew-pähkinäpuulle, ja laji on kotoisin Keski-Aasian ja Lähi-Idän alueelta. Sitä kasvaa luonnonvaraisena laajalti Aasiassa, ja viljely on suosittua Välimeren alueellaja Yhdysvalloissa, erityisesti Kaliforniassa sekä Australiassa.

Noin kymmenmetrinen, kapealehtinen mantelipistaasipuu jakautuu uros- ja naaraspuolisiin yksilöihin. Urospuissa kasvavat hedekukat, ja vain emikukalliset naaraspuutkantavat hedelmää eli pistaasipähkinöitä. Kasvattajat pitävät usein noin yhtä urospuuta 10–15 naaraspuuta kohti.

Naaraspuut tuottavat hedelmää 6–7-vuotiaasta eteenpäin. Kukinta tapahtuu huhtikuussa ja sadonkorjuu syyskuun paikkeilla. Pistaasi muistuttaa muodoltaan hieman mantelia. Uloin pehmeä, punertavanvihreä kuori ympäröikovempaa sisäkuorta, joka halkeaa kypsyessään paljastaen syötävän, vihreän pähkinän. Myydyissä kuorellisissa pistaasipähkinöissä löytyy usein myös aukeamattomia pähkinöitä,jotka eivät ole täysin kypsyneet.

Monin paikoin sadonkorjuu tehdään edelleen ravistamalla pistaasit oksista kepein, ja keräämällä ne talteen maahan pingotetulle kankaalle. Kaliforniassa keruuseen on kehitetty
koneita, jotka ravistavat puuta rungosta ja nappaavat saman tien putoilevat pähkinät valtaviin kouruihin, josta ne viedään käsiteltäviksi. Myös kuivaaminen voidaan tehdä
erityisissä siiloissa, perinteisen auringossa kuivaamisen sijaan.

Pistaasit myydään useimmiten kuorellisina ja paahdettuina ja suolattuina, sillä ne ovat tuoreeltaan varsin miedonmakuisia. Pähkinäsekoituksista niitä löytyy myös kuorettomina, mutta kuoriminen nostaa pistaasien hintaa.

Pistaasi säilyy parhaiten 10–15 asteessa, kohtuullisen kuivassa ja pimeässä paikassa.

 • Paahdettu
 • Sisältö: 150 g

Sulje

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Unohtuiko salasana?

Oletko uusi asiakas?

Rekisteröidy nettiasiakkaasemme helposti ja vaivattomasti - sähköpostiosoite ja salasana riittää. Rekisteröitymällä hyväksyt käyttäjäsopimuksen.

Unohtuiko salasana?

Voit tilata uuden salasanan syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään. Uusi salasana lähetetään sähköpostilla.

Takaisin sisäänkirjautumiseen
Takaisin rekisteröitymiseen

Käyttäjäsopimus

Yleistä

Tämä käyttäjäsopimus sisältää J. Kärkkäinen Oy:n (jäljempänä "Palvelun tarjoaja") Karkkainen.com verkkopalvelun (jäljempänä "Palvelu") käyttöä koskevat ehdot. Rekisteröityessään Palveluun tai ostaessaan tuotteita Palvelusta Käyttäjä hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja.

Palvelun tarjoajan yhteystiedot: Kärkkäinen Web Oy, Ollilanojankatu 2, 84100 YLIVIESKA. Y-tunnus 2101586-9

Kärkkäinen Web Oy on J.Kärkkäinen Oy:n tytäryhtiö.

Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Palvelun tarjoajalle

Muutokset

Palvelun tarjoajalla on oikeus milloin tahansa tehdä muutoksia Palveluun.

Palvelun tarjoajalla on oikeus muuttaa yksipuolisesti tämän käyttäjäsopimuksen ehtoja ilmoittamalla asiasta sähköpostilla, kirjallisesti tai Palvelun välityksellä Käyttäjälle. Käyttäjä hyväksyy muutokset palvelua käyttäessään.

Rekisteröityminen

Käyttäjä rekisteröityy karkkainen.com verkkopalvelun käyttäjäksi täyttämällä yhteystietolomakkeen ja valitsemalla itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Ainoastaan luonnollinen henkilö voi rekisteröityä.

Rekisteröityminen on maksutonta.

Palvelun tarjoaja voi halutessaan evätä rekisteröitymisen.

Henkilötiedot ja niiden käyttö

Käyttäjän antamat henkilötiedot kerätään ja tallennetaan Palvelun tarjoajan asiakasrekisteriin. Pakollisia tietoja ovat sähköposti ja salasana.

Rekisterin nimi- ja osoitetietoja voidaan luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin, jollei Käyttäjä ole kieltänyt tällaista tietojen luovutusta.

Palvelun tarjoaja varaa itselleen oikeuden luovuttaa Käyttäjää koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli Käyttäjä on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.

Palvelun tarjoajalla on oikeus evätä tilaus tarvittaessa tai toimittaa se postiennakolla

Asiakasrekisterin tietoja voidaan käyttää sähköisessä suoramarkkinoinnissa vain, jos Käyttäjä on antanut tähän suostumuksensa.

Käyttäjällä on Palvelun kautta oikeus tarkistaa itseään koskevat henkilötiedot, muuttaa niitä tai poistaa tiedot rekisteristä kokonaan.

Käyttäjän vastuut ja velvollisuudet

Käyttäjä vastaa kaikesta käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tapahtuvasta käytöstä, ja siitä, että käyttö noudattaa tämän sopimuksen ehtoja. Käyttäjä on vastuussa salasanan salassapidosta.

Käyttäjä sitoutuu käyttämään Palvelua vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Käyttäjä sitoutuu olemaan lähettämättä tai välittämättä Palvelussa materiaalia, joka on lain ja hyvän tavan vastaista, yllyttää tällaiseen toimintaan tai edistää sitä.

Alaikäinen Käyttäjä sitoutuu olemaan ostamatta tuotteita, joiden tuotetiedoissa on ilmoitettu K-18-ikärajasta.

Käyttäjä vastaa kaikista hänelle Palvelun käytön edellyttämän laitteiston, ohjelmiston ja tietoliikenneyhteyksien hankinnasta ja ylläpidosta sekä muista Palvelun käytöstä aiheutuvista kustannuksista.

Käyttäjä vastaa täysmääräisesti tämän sopimuksen, lain tai hyvän tavan vastaisesta Palvelun käytöstä aiheuttamastaan vahingosta Palvelun tarjoajalle, muille Käyttäjille ja kolmansille osapuolille.

Riitojen ratkaisu

Tästä sopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

Kiitos rekisteröitymisestä!

Seuraavaksi voit jatkaa shoppailua tai halutessasi täydentää tarkemmat yhteystietosi Omat sivut -osuudessa.

Haluan täydentää yhteystietojani Haluan jatkaa shoppailua
Sulje
Sulje

 • Muistilistan lähetyslomake

Muistilistalla tuotteita yhteensä

Asettelu