Oletko koskaan kurkistanut mummolan astiakaappiin? Onko siellä monenlaisia kauniita, usein kukallisia kahvikuppeja ja lautasia? Useimmissa niissä luultavimmin lukee pohjassa Arabia. Arabia on suomalainen vuonna 1873 perustettu yhtiö, joka on erikoistunut fajanssin ja posliinin käsittelyyn. Arabian astiat ovat olleet niin ennen kuin nykyisinkin ovat monien kotien perus- ja juhla-astioina.

Arabian leimat ja vanhojen astioiden metsästys

Vanhat Arabian astiat ovat nykyisinkin arvossaan. Useat keräilijät keräävät Arabian vanhoja astioita. Varsinkin kokonaiset astiastot ovat arvossaan. Ehkä oletkin huomannut, miten Arabian astioiden pohjassa on Arabian leima. Nämä Arabian leimat kertovat astioiden iästä. Syytä näiden leimojen käytölle ei varmaksi tiedetä, mutta se on voinut siirtyä käytäntöön hopea- ja tina-astioiden leimaamisesta.

Toisaalta leima on voinut olla myös tehtaan tuotteelle antama takuu, aivan kuten nykyisinkin. Arabian leimat löytyvät siis kaikista 1-laadun tuotteista. Leima on massaan painettu massaleima tai värileima. Vuosien varrella ja eri tuotantosarjoissa leiman malli on muuttunut, siksipä sen avulla onkin mahdollista selvittää astian tekovuosi.

Vanhojen astioiden keräilyn rinnalle ovat nousseet myös monet uudemmat sarjat. Esimerkiksi Muumimuki on suosittu keräilykohde. Myös Suomen 100-vuotisen historian juhlavuotena 2017 valmistetut Suomi100-mukit ovat mitä mainioin keräilykohde. Juhlamukit kuvastavat Suomen itsenäisyyden vuosikymmeniä.

Monenlaista Arabiaa

Arabia on kotimainen, suomalaisen muotoilun edelläkävijä. Sen brändi on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista. Ollut jo yli 140 vuotta. Arabia on aina halunnut laadullaan ja kauneudellaan ilmentää aikaansa ja sen ilmiöitä. Muotoiluun keskittyessään se on samalla pysynyt lähellä kuluttajaa.

Kattaminen on kodin sisustamista niin arjessa kuin juhlienkin aikana. Arabia on vastaus kaikenlaisiin kattaustilanteisiin. Arabian astiastot ja tarjoiluvälineet ovat monipuolinen kokonaisuus kauneutta, kestävyyttä, ajattomuutta ja laatua.

Arabian astiat ovat helposti yhdisteltävissä. Arabian kahvikupit ovat useissa malleissa saatavilla eri väreissä. Se mahdollistaa värikkään ja tyylikkään kattauksen. Esimerkiksi Arabian Arctica-astiat ovat toimivia niin kiireisen kotiaamun kuin juhlallisen illallisenkin yhteydessä. Arabian Koko-sarja on myös oikea väripilkku kahvipöydässä. Arabia 24h -astiat sopivat ajattomaan, skandinaaviseen tyyliin ja kattaukseen.

Arabian tuotteissa on myös erilaisia taloustavaraa sekä keitto- ja paistoastioita. Arabian Uunikokki-sarjasta löytyvät tyylikkäät paiston kestävät astiat ruuan laittoon. Kauniita tarjoiluastioita löytyy muun muassa Arabian Lumi-astioista. Lumi-sarja on täydellinen astiasto suomalaiseen kotiin. Värikkäämpään makuun löytyvät myös upeat Arabian Paratiisi- ja juhlavuoden Esteri-sarja.

Arabian astiat netistä suoraan pöytään

Arabian Muumi-tuotteet kuin myös juhlavuoden mukit ovat keräilyarvonsa lisäksi kauniita, käytännöllisiä ja kestäviä. Muumi-mukin suosio näyttää yltävän vanhemmista keräilijöistä aina lapsiin ja nuoriin. Muumi-muki on esimerkiksi oiva kummilahja kummitytölle tai -pojalle. Yhtälailla Arabian juhlavuoden mukit ovat olleet varsinkin vuoden 2017 aikana toivottuja tuliaisia ja lahjoja niin nuorempien kuin vanhempienkin kesken.

Suosittujen mukien lisäksi Arabian astioissa viehättävät muun muassa Arabian kannut. Aivan kuten kahviastioissakin, kannuja on tehty jo vuosikymmeniä sitten. Arabian kannu on siis keräilyharvinaisuus mutta myös nykyaikaisen kodin yksi kestävistä valinnoista. Arabian teekannu on myös tuttu näky suomalaisissa kodeissa.

Meillä Kärkkäisellä on kattava valikoima Arabian astioita aina Muumi-mukeista Arabian kannuihin ja lautasiin. Voit tilata koko kattauksen huoletta verkkokaupastamme. Me pakkaamme ja lähetämme tilauksesi huolella, ja saat valitsemasi tuotteet muutamassa päivässä.