Kynttilöillä voi luoda tilaan helposti rauhallista tunnelmaa, eikä se vaadi suuria toimenpiteitä tai siivousoperaatioita. Ripotellaan muutamia kynttilöitä eri puolille huonetta, ja hämärretään muuta valaistusta niin tilassa on aivan uusi tunnelma.

Kynttilöitä voi polttaa kaikkina vuodenaikoina

Kynttilät toimivat sesongista toiseen. Syksyllä, kun ulkona sataa ja on harmaata, on ihanaa käpertyä viltin alle ja asetella kynttilöitä pöydälle. Keskitalvella, pimeimpään vuodenaikaan nostetaan kyntteliköt ikkunaan ja viedään lyhty ulos tervehtimään ohikulkijoita. Jouluun kynttilät kuuluvat aivan olennaisena osana, ne luovat rauhallisen joulun tunnelman.

Kynttilöitä on ihanaa olla myös keväällä, kun on vielä hämäriä iltoja. Kesäaikanakaan kynttilöitä ei tarvitse kokonaan unohtaa, vaikka valoa on enemmän, on mitä ihaninta polttaa kynttilää ulkolyhdyssä ja viettää puutarhajuhlia ulkona ystävien seurassa.

Kynttilät luovat juhlaa

Kynttilät ovatkin helppo keino luoda juhlavaa tunnelmaa. Ulos ovenpieleen voi laittaa lyhdyn toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Sisälle sopivat vaikkapa korkeat kynttilänjalat, joihin asetettuina pitkät kynttilät näyttävät juhlavilta ja hienostuneilta. Kynttilöiden valintaa voi miettiä juhlan teeman mukaan; värivalinnoilla ja muotokielellä on helppo tuoda teemaa vahvemmin esille.

Kynttilät ja erilaiset kynttilänjalat ja kynttiläkruunut ovat loistava lahjaidea valmistuneelle, uuteen kotiin, syntymäpäivänä tai milloin tahansa, kun haluaa muistaa toista pienellä lahjalla. Jos lahjan saaja arvostaa suomalaista muotoilua, ovat esimerkiksi Aarikan koristeet erinomainen valinta. Romantikolle löytyy ihania lyhtyjä ja kynttilänjalkoja esimerkiksi Villaweisteen valikoimista. Valikoimissa on monenlaisia vaihtoehtoja myös modernimpaan makuun.

Turvallista tunnelmaa

Arkielämässä monia vaivaa kiire, ja kaikki rentoutumista helpottavat keinot ovat tervetulleita. Kynttilät ovat siinäkin oivallinen keino luoda kiireetön ja harmoninen ilmapiiri, jolloin rentoutuminen on helpompaa. Kynttilöitä voi levitellä ympäri olohuonetta ja laittaa soimaan lempimusiikkiaan, ja rentoutua. Tai voi tuoda elämäänsä ripauksen luksusta järjestämällä tunnelmallisen kynttiläkylvyn viemällä kynttilälyhtyjä kylpyhuoneeseen tai saunaan.

Kynttilöitä polttaessa on aina oleellista muistaa paloturvallisuus, sillä pienenkin kynttilän liekki voi olla arvaamaton. On oltava huolellinen, ettei kynttilä on palamattomalla alustalla, eikä liian lähellä kynttilää ole helposti syttyviä esineitä. Kynttilöiden väliin tulee jättää minimissään viisi senttimetriä rakoa.

Turvallisuussyistä kynttilöillä on hyvä olla asianmukaiset alustat. Se ei kuitenkaan tarkoita, että esteettisyyden tulisi jäädä toiselle sijalle, sillä kynttilänjalat ja kynttilälyhdyt sekä -kruunut ovat sellaisenaankin kauniita koriste-esineitä. Kauniit, juhlaan ja arkeen sopivat lyhdyt, kyntteliköt ja tarvikkeet löydät Kärkkäisen verkkokaupasta.