Vielä jonkin aikaa sitten automatkoilla tärkein työkalu oli paperinen maantiekartta. Sen avulla etsittiin reitti määränpäähän. Reissattiinpa sitten kotimaassa tai ulkomailla, hyvä kartanlukutaito oli todellakin eduksi, sillä harhaan ajamisesta saattoi koitua kymmenien kilometrien edestä turhaa ajoa.

Kartan esiin kaivaminen ja katsominen ajon aikana ei ollut mitään turvallista puuhaa, mutta kuitenkin välillä välttämätöntä. Nykyään varmasti harva enää omistaa, saati käyttää automatkoillaan maantiekarttaa. Sen on korvanneet navigaattorit ja matkapuhelimet.

Navigaattori on maailmankartta kojelaudalla

Lähditpä sitten etsimään kotikaupungin laidalta jotain tiettyä osoitetta tai ajamaan keski-Eurooppaan lomamatkalle, perillepääsy onnistuu helpoiten, kun annat navigaattorin etsiä matkan kohde puolestasi. Navigaattori laskee lyhimmän tai nopeimman reitin puolestasi ja antaa useampia reittivaihtoehtoja. Autonavigaattorit opastavat sinut parhainta mahdollista reittiä paikannussatelliitista saatujen GPS-koordinaattien avulla.

Useimmat Garmin-autonavigaattorit on suunnattu paljon matkustavalle käyttäjälle. Ne soveltuvat hyvin myös matkailuautoon navigaattoriksi. Garminin navigaattori laskee mukautetun reitin ajoneuvon koon ja painon mukaan, jotta matkanteko olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisen hyvänä toimintona löytyy matkailijalle maakohtaiset leirintäaluetiedot. Monessa Garminin navigaattorissa on elinikäiset koko maailman kattavat karttapäivitykset ja liikennetiedotteet, joten saat aina ajankohtaisen tiedon kunkin alueen tiestöstä.

TomTom -navigaattori on uudenajan Wi-Fi-navigaattori. Sen voi päivittää ilman tietokonetta Wi-Fi-yhteyden avulla. Tämä TomTom toimii autossasi myös handsfree-puhelimena, sillä se lukee älypuhelimesi viestit sinulle ääneen ja voit Sirin tai Google Now -tuen avulla soittaa puhelimellasi, vaikka se olisi taskussasi. Tässä navigaattorissa on myös elinikäiset ilmaiset karttapalvelut päivitettävissä. TomTom-navigaattori on yhtä nopea kuin sinäkin, eli laite ei turhia aikaile, kun käytät kosketusnäyttöä. Laite reagoi heti kosketukseen, eikä jää turhia miettimään.

Huippu laadukkaita navigaattoreita edullisempi Garminin versio on toimiva ja nykyaikainen ja saattaa matkalaisen yhtä hyvin perille. Garmin Drive™ 50 WE LM -autonavigaattori antaa ilmoituksen tietöistä, koulualueista, eläinten kulkualueista, liikennevaloista ja lähes kaikesta siitä, mistä anoppikin huomauttaisi. Navigaattori sisältää paljon ladattua tietoa matkan varrella olevista kohteista ja nähtävyyksistä. Tähän on saatavana Länsi-Euroopan elinikäiset karttatiedot, joten jos matkustat mieluiten tällä Euroopan puolella, tulet olemaan tähän varsin tyytyväinen!

Garminin laatua myös moottoripyörään tai kuorma-autoon

Navigaattori moottoripyörään asennettuna antaa ajajalle helpon tavan seurata reittejä ja etsiä päämäärä. Garmin Zumo 395LM Full EU -moottoripyöränavigaattori on erinomainen valinta pyöräreissuja tekevälle! Huikeita ajoa helpottavia ja viihtyisyyttä lisääviä ominaisuuksia kuten esimerkiksi musiikinkuuntelua omalta puhelimeltasi navigaattorin näytön avulla bluetoothin kautta kypärän kuulokkeisiin. Navigaattorin näyttö toimii tosiaan vaikka ajohansikkaat kädessä eikä se häikäisen auringonvalon osuessa siihen. Akun kesto moottoripyöränavigaattoreissa on paljon parempi, mitä autonavigaattoreissa. Akun voi ladata USB-kaapelilla tai auton laturilla.

Garminin kuorma-auto-navigaattori on erinomainen navigaattori ja kojelatutakamera. Kamera kuvaa HD-kuvaa heti, kun lähdet ajamaan. Törmäystilanteiden varalle tapahtumatunnistin (G-sensor) on valmiudessa ja se voi tallentaa videokuvaa myös törmäyshetkellä. Navigaattorin voi helposti irrottaa paikaltaan ja sitä voi käyttää myös manuaalisesti kuvaukseen. Tämä navigaattorin ja kameran yhdistelmä toimii kosketusnäytöllä sekä äänikomennoilla sekä tähän on saatavana elinikäiset karttapäivitykset. 

Yepzon ONE -paikannuslaite

Samaa GPS-paikannusta navigaattoreiden kanssa käyttävä Yepzon ONE on suomalainen keksintö. Sen avulla pystyt seuraamaan sinulle tärkeän lemmikin, lapsen tai vanhuksen kulkemisen. Se on pieni, kevyt ja helppo kuljettaa mukana. Sen seuraaminen tapahtuu älypuhelinsovelluksella helposti. Laitteen seuranta onnistuu viereisestä huoneesta aina maapallon toiselle puolelle.

Yepzon ONE -paikannin ei vaadi kantajaltaan mitään. Siinnä ei ole mitään painettavia nappuloita tai mitään, mistä laitteen voisi itse vahingossa sammuttaa. Siksipä se sopii erityisesti pienemmällekin lapselle. Akku kestää käytöstä riippuen viikosta jopa kuukausiin. Yepzon ONEa voi kuljettaa kaulassa mukana tulevalla kaulanauhalla tai laittaa vaikka vaatteisiin, reppuun tai mihin tahansa kiinni.

Tarvitsepa millaista autonavigointitarviketta tahansa tai helppoa paikannuslaitetta ja autonavigaattoria, sinua palvelee Kärkkäisen laaja ja kattava valikoima laadukkaita tuotteita. Reissuun lähteminen helpottuu, kun tietää pääsevänsä parhainta reittiä perille!