Kaipaatko tehokasta apuvälinettä ulkotöiden tekoon mökillä tai kotona? Tai vauhtia hauskanpitoon vapaa-ajalla?  Mönkijästä on monenlaista iloa omistajalleen, taltuta siis mönkijäkuume Kärkkäisellä!

Mönkijät ovat yleensä nelipyöräisiä, vaikeissa ja epätasaisissakin maastoissa kulkemaan suunniteltuja moottoriajoneuvoja. Moottori on neli- tai takapyörävetoinen ja niihin mahtuu kyytiin yleensä yksi tai kaksi matkustajaa.

Mönkijän renkaat ovat paksut ja niiden ilmanpaine matala. Mönkijän kuljettajalta vaaditaan 15 vuoden ikää ja LT- tai C-luokan ajokorttia. Erikseen on kuitenkin olemassa myös lasten mönkijä.

Mönkijöiden käyttötarkoitus

Mönkijöiden yleisin käyttötarkoitus on hupikäyttö vapaa-ajalla. Niitä kuitenkin käytetään nykyään yhä enenevässä määrin myös hyötyajoneuvoina tai apuna esimerkiksi erilaisissa ulkotöissä.

Mönkijä sopiikin hyvin muun muassa mökille sekä hupi- että hyötyaskareisiin. Se kuuluu myös maatalouksien peltotöihin ja muihin askareisiin, metsänhoitoon, vapaa-ajan ajoon, veneen nostoon ja laskuun. Mönkijää käytetään apuna eri tahojen töissä, kuten postinjakelussa, kiinteistöjen hoidossa sekä koulu- ja työmatkoilla.

Mönkijöihin on myös saatavissa monenlaisia varusteita, kuten erilaisia peräkärryjä tai työkaluja. Lisäksi on saatavilla lumiauroin toimivia puskulevyjä sekä erilaisia maa- ja metsätaloudessa hyödyllisiä varusteita.

Mönkijän edut hyötykäytössä

Mönkijä on erittäin monipuolinen kulkuneuvo, joka taipuu erilaisten lisävarusteiden avulla monenlaiseen hyötykäyttöön. Vaikeissa maastoissa mönkijän etuna on suhteellisen pieni paino ja vähäiset jäljet maastossa. Siksi ne myös liikkuvat ketterästi vaikeakulkuisemmissakin ympäristöissä.

Mönkijät ja niiden varusteet

Kärkkäisen verkkokaupasta löydät mönkijöitä monelta eri valmistajalta. Sieltä löytyy esimerkiksi sellaiset merkit kuin Trapper, Arctic Cat, Apollo Motors ja Access. Verkkokaupassa on myös eri malleihin sopivia varusteita, kuten pihan ja puutarhan hoitoon sekä raskaampien tavaroiden nostoon. Kuljetukseen on olemassa mönkijän perävaunut.

Mönkijät kannattaa huoltaa hyvin. Kärkkäiseltä löydätkin esimerkiksi erilaiset mönkijän varaosat, kuten maaston kolhuilta suojaavat pohjapanssarit, renkaat ja vanteet ja mönkijän ketjut talvikäyttöön.

Mönkijän puskulevy erilaisista materiaaleista valmistettuna sekä eri malleihin sopivina ja mönkijän akku löytyvät myös Kärkkäisen verkkokaupasta. Mönkijän suojapeite puolestaan suojaa kulkuneuvoa kosteudelta ja lialta silloin, kun se ei ole käytössä.

Myös ajajan on hyvä suojata itsensä. Kärkkäisen verkkokaupasta löytyy sitä varten mönkijän kypärä eri väreissä ja malleissa sekä mönkijään kiinnitettävä tuulisuoja. Kaiken lisäksi, jos haluat tutustuttaa myös lapsesi harrastukseesi, löytyy Kärkkäisen valikoimista myös mönkijä lapselle!

Tule tutustumaan monipuoliseen valikoimaan Kärkkäisen verkkokaupassa!