Matkustaminen on jännää ja kutkuttavaa ja matkat jäävät monesti mieleen yhtenä elämän tähtihetkistä. Pitkien matkojen matkaamiseen sisältyy kuitenkin jonkin verran epämukavuutta; on istuttava pitkiä aikoja paikallaan matkustusvälineessä usein vähillä yöunilla ja mahdollisesti vielä aikaerorasitus painaa silmiä. - Onneksi matkustamisesta voi tehdä entistäkin mukavampaa muutamalla pienellä apuvälineellä.

Matkatavaroiden pakkaaminen

Hyvä matkalaukku on ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä matkapakkauksia tehdessään. Matkalaukun kokoa määrittävät matkan pituus, mahdolliset lennoille määritellyt paino- ja kokorajoitukset, sekä se pakkaako vain itselleen vai myös muille. Hyvä matkalaukku on keveä kuljettaa ja siihen mahtuu kaikki tarpeelliset matkatavarat. Tyylikäs vaihtoehto on esimerkiksi Samsonite Lite-Cube DLX -matkalaukku, joka on ylellisempi, nahkayksityiskohdin varustettu versio Samsoniten klassikkolaukusta. Laukku on erinomainen valinta sille, joka haluaa matkustaa tyylillä.

Käsimatkatavaroille on hyvä olla olemassa pienempi matkalaukku rullilla, esimerkiksi Delsey Sejour -lentolaukku tai ihan tavallinen reppu, mikäli siihen mahtuu kaikki tarpeelliset käsimatkatavarat. Mukavasti ja helposti selässä kulkeva Eastpak Extrafloid -reppu on miellyttävä vaihtoehto, ja siinä on oma tasku myös läppärille ja selkäpuolella turvatasku. 

Matkustusmukavuus

Pitkillä lennoilla, automatkoilla ja junamatkoilla unen päästä kiinni saaminen voi olla toisinaan hyvinkin haastavaa. Siksi kaikki apuvälineet ovat tervetullut lisä matkustusmukavuuden takaamiseksi. Käteviä apuvälineitä unirauhan saavuttamiseen ovat ainakin niskatyyny ja silmälaput sekä korvatulpat. Niiden avulla ulkomaailman valon ja hälyn voi minimoida, vaikka olisi keskellä vilkkainta lentokenttää.

Kaverin kanssa matkustavalle hauska matkatavara on kuuloke haaroitin, joka mahdollistaa sen, että voitte kuunnella samaa musiikkia tai äänikirjaa ilman että se häiritsee muita kanssamatkustajia. Kirjasta tai musiikista on sitten mukavaa jälkeenpäin keskustella ja vaihtaa mielipiteitä kun kuuntelukokemus on ollut yhteinen.

Turvallisuus mukana matkassa

Matkustaessa ulkomailla on tärkeää pitää hyvää huolta matkatavaroistaan, erityisesti passista ja lompakosta. Passipussi kulkee kätevästi lähellä, eikä tarvitse olla huolissaan, että oma passi päätyy vääriin käsiin. Toinen kätevä turvallisuutta lisäävä väline on riippulukko. Sillä voi lukita matkalaukun tai tarvittaessa säilytyskaapin, eikä tarvitse olla huolissaan matkatavaroistansa. Toki vaikka käyttäisi riippulukkoa, ei pidä tuudittautua liiaksi turvallisuudentunteeseen, vaan kannattaa joka tapauksessa olla huolellinen.

Ulkomaille matkustettaessa kannattaa tarkistaa myös millaisia ovat kohdemaan pistorasiat. Jos matkustaa esimerkiksi EU -maiden ulkopuolelle, pistorasioissa on paljon vaihtelevuutta ja matkassa on syytä olla mukana adapteri. Adapterilla varmistat sen, että saat ladattua matkapuhelimesi ja muut sähkölaitteesi myös matkan aikana.

Matkustus on mukavaa puuhaa, joskin välillä hieman työlästä. Matkustusmukavuuden takaamiseksi löydät Kärkkäisen verkkokaupasta tarpeelliset matkatarvikkeet ja matkanteko sujuu kuin unelma.