Vitivalkoisen aika on ohitse ja värit saavat nyt jalansijaa suomalaisissakin kodeissa. Sisustaja valitsee keittiöön ja kylpyhuoneeseen ylelliset, aidoista materiaaleista valmistetut tekstiilit. Maanläheisyys ja pohjoiset juuret näkyvät materiaalien lisäksi kuvioinneissa.

Astiapyyhe on keittiön piristys

Keittiöpyyhe on edullinen tapa päivittää keittiön värimaailmaa. Keittiöpyyhe on myös oiva lahja uuteen kotiin muuttavalle tai ahkeralle ruoanlaittajalle. Kevyt astiapyyhe taipuu moneksi: se kuivaa kädet ja astiat. Se kohottaa leivonnaiset ja suojaa valmiin ruoan ennen tarjoilua. Se toimii siivilänä nestettä erotellessa. Se kääriytyy eväsnyytiksi, suojaa pöytäliinaa ja päällystää leipäkorin.

Panosta keittiössä laadukkaisiin materiaaleihin – upea pellava tuntuu ihanalta kättä vasten. Pellava on myös käytössä pitkäikäinen, nopeasti kuivuva ja ekologinen vaihtoehto. 

Puuvillainen keittiöpyyhe taas on arjen klassikko. Puuvillainen astiapyyhe on huokea ja helppohoitoinen vaihtoehto, jonka värien ja kuosien kirjo on laaja. Valkoinen keittiöpyyhe on näppärä valkaista takasin omaan ryhtiinsä, kirjavassa keittiöpyyhkeessä kaikki pikkutahrat ja käytön jäljet eivät heti pistä silmään. Puuvilla on helppo pestä sotkuisimmankin kokkailun jäljiltä.

Kääriydy pehmeään kylpypyyhkeeseen

Jos sisustusmakusi on skandinaavisen vaalea, kylpyhuone on juuri oikea paikka leikitellä väreillä! Vaalean kylppärin ilme kirkastuu, kun ilahdutat kävijää riemukkaan keltaisilla, raikkaan turkoosilla tai dramaattisen tummilla pyyhkeillä. Lasten iltapesut sujuvat sopuisammin, kun puhtaat kasvot saa pyyhittyä suosikkisankarin koristamaan tai lempiväriseen pyyhkeeseen.

Kuuman saunan tai kylvyn jälkeen tuntuu suorastaan luksukselta kääriytyä ison kylpypyyhkeen tai kuohkean saunatakin uumeniin. Ohuempi ranta- tai kylpypyyhe kulkeutuu mukana liikuntatunnille, uimahalliin, rannalle tai saunailtaan. Älä kiusaa vieraitasi virttyneillä menneiden vuosikymmenien pyyherievuilla, vaan hanki heidänkin ilokseen miellyttävät vieraspyyhkeet.

Kyläillessäsi et halua kylpyhuoneessa tarttua ensimmäisenä valmiiksi märkään käsipyyhkeeseen. Huomaavainen isäntä tai emäntä vaihtaa käsipyyhkeen puhtaaseen tarpeeksi usein, päivittäin tai tarpeen vaatiessa tätäkin useammin. Vieraiden lisäksi jokaiselle perheenjäsenelle on hyvä varata oma pyyhe kasvojen pesuun. Jos tämä ei ole mahdollista, tulisi kuitenkin huolehtia, että kasvot ja kädet kuivataan eri pyyhkeisiin. Omat pyyhkeet vaihdetaan puhtaisiin kerran viikossa, kylpypyyhe pari kertaa kuussa.

Pyyhkeet valmistetaan puuvillaisesta froteesta, jonka pinta muodostuu löysästi kudotuista silmukoista. Silmukoiden ansiosta frotee on erittäin imukykyinen ja kuivuu nopeasti. Froteeta saa myös leikattuna, jolloin pinta on kevyt ja pehmeä. Rantapyyhkeet on valmistettu usein juuri leikatusta froteesta.

Muhkeat pyyhkeet kylpyhuoneeseen, sekä kokin apurit keittiöön, kotiin tai lahjaksi, tilaat helpoiten netistä, Kärkkäisen verkkokaupan kautta. Kierrätä vanhat pyyhkeet siivousliinoiksi tai lemmikkieläinten käyttöön ja nauti itse pehmeästä arjen luksuksesta.