Asuntovaunun vesijärjestelmä ja toimiva vessa ovat telttailuun verrattuna luksusta, kun kädet voi pestä juoksevan veden alla, eikä vessaankaan tarvitse lähteä metsän keskelle.

Asuntovaunun vessa on hygieeninen

Nykyaikaiset asuntovaunut ovat monipuolisia ja varusteltuja, ja niiden käyttö on helppoa. Asuntovaunujen vesijärjestelmät mahdollistavat juoksevan veden, toisinaan jopa lämpimän veden. Asuntovaunussa voi siis helposti laittaa ruokaa, tiskata, pestä käsiään ja käydä suihkussa.

Asuntovaunun suihku on mahtava ylellisyys varsinkin silloin, kun matkaillaan kesän helteissä tai ollaan retkeilemässä hikisten urheilulajien parissa. Suihkun voi asentaa vaunuun myöhemminkin, kunhan hankkii tarvittavat letkut, liittimet ja vesipumpputarvikkeet.

Suihkun voi myös korvata niin kutsutulla retkisuihkulla, jolloin suihkua ei tarvitse asentaa asuntovaunuun, vaan sitä voi käyttää vaikka ulkona. Veden kannettavaan suihkuun voi lämmittää asuntovaunun hellalla.

Asuntovaunun vessa on useimmiten kemiallinen WC, jossa jätteet keräytyvät alla olevaan säiliöön. Säiliö on helppo tyhjentää aina tarpeen tullen. Puhdasvesitankissa oleva kemikaaliseos pitää hajut loitolla, kun vessa vedetään joka käytön jälkeen.

Asuntovaunun varusteet sopivat monenlaiseen retkeilyyn

Asuntovaunun vessa tai suihku ovat käteviä varusteita muuallakin kuin asuntovaunussa. Mökillä. luonnossa, telttaillessa tai vaikkapa omalla pihalla niitä voi käyttää kätevästi eri tarkoituksiin. Pihasuihku viilentää helteellä, ja vessa on mukava ja siisti helpotus esimerkiksi veneessä tai erämökillä.

Mökillä käytetään usein ulkovessaa, eikä siellä välttämättä ole juoksevaa vettä. Caravan-käsienpesuallas tuo raikkaan veden puuceen kylkeen, eikä vessassa kävijän tarvitse miettiä, miten saisi kätensä puhtaaksi.

Kärkkäisen verkkokaupasta löytyvät monipuoliset asuntovaunutarvikkeet. Caravan-osastolla myydään niin asuntovaunun markiisit kuin lämmitys- ja kaasujärjestelmätkin. Karavaanareille on siis tarjolla kaikkea tarpeellista, joiden avulla helpottaa asuntovaunuelämää tai mökkeilyä. Vesijärjestelmät ja saniteettituotteet helpottavat puhtaanapitoa ja ruuanlaittoa.