Camping on matkailua, jossa leiriydytään ja yövytään leirintäalueilla. Yöpymispaikkoina ovat teltat, asuntovaunut, asuntoautot ja leirintäalueiden pienet mökit eli retkeilymajat. Camping-alueet eli leirintäalueet ovat usein todella monipuolisin palveluin varustettuja alueita, joissa karavaanarit tai telttailijat saattavat viettää pitkiäkin aikoja, jopa koko kesän. Camping-kalusteet tuovat asumismukavuutta niin telttailijalle kuin karavaanarillekin.

Asumisen mukavuutta camping-alueella

Retkeily ja retkivarusteet tekevät monille meille kesälomasta rentouttavaa ja nautinnollista. Leiriytyminen lähelle luontoa, luonnon äänet, rauhallisuus ja usein monien mukavuuksien sekä vaatimustenkin karsiutuminen päivittäisestä elämästä saa monet meistä huolettomiksi. Camping-elämä on usein vapaata oleskelua vailla aikatauluja ja kotiaskareita, vaikka toki leirintäalueella voi pestä pyykit ja kokata siinä missä kotonakin. Camping-kalusteet ovat suuri apu leiriolosuhteissa.

Nykyaikaisissa asuntovaunuissa ja -autoissa on usein jopa aivan luksusvarustelu jääkaappeineen, mikroineen, televisioineen ja suihkuineen. Kuitenkin tilat ovat usein aika pienet varsinkin suuremmalla porukalla leiriydyttäessä, jolloin asuntovaunun eteen pystytetään joko etuteltta tai jonkinlainen katos.

Pihaelämään tuovat camping-kalusteet mukavuutta ja helpotusta varsinkin suuren joukon ruokailuun tai illan istujaisiin. Camping-grillit puolestaan helpottavat ruuanlaittoa leiriolosuhteissa ja pihalla.

Camping on elämistä lähellä luontoa

Luonnon äärellä eläminen tarkoittaa monille muitakin luonnonmukaisia valintoja. Liikkumiseen käytetään usein kävelyä, pyöräilyä tai julkisia kulkuneuvoja. Varsinkin aurinkoisina kesäpäivinä ihmiset innostuvat liikkumaan, lenkkeilemään, pyöräilemään ja uimaan, mikäli leirintäalueen läheisyydestä löytyy uimaranta.

Asuntovaunumatkailu on suosiossaan. Aikaisemmin leiriydyttiin useimmiten telttoihin, mutta mukavammat majoitusmuodot ovat vähentäneet telttailun suosiota. Luonnossa telttailuun ja retkeilyyn verrattuna camping-harrastajalla on paremmat mahdollisuudet mukavuuksiin, kuten ruokailuun, peseytymiseen ja yöpymiseen huonollakin säällä.

Leirintä- eli camping-alueet on tarkoitettu tilapäiseen majoittumiseen. Suosituimmillaan ne ovat kesäloman aikana, mutta myös talvi-camping on koko ajan suositumpaa. Nykyaikaiset asuntovaunut mahdollistavat talviasumisen, joten moni varaa paikkansa talvikaudeksi laskettelurinteiden ja hyvien hiihtolatujen läheisyydestä.

Useilla leirintäalueilla ovat pyykkitupa, sauna, keittiörakennus, televisio- ja oleskelutila, leikkihuone ja -kenttä, elintarvikekauppa, nuotiopaikka ja uimaranta. Lisäksi joillakin leirintäalueilla on tapana järjestää erilaisia ohjelmia, aktiviteetteja sekä oheispalveluja. Esimerkkeinä ovat muun muassa vaellus ja kanootin vuokraus.

Joko mielesi tekee leirielämään ja camping-alueille? Kaikki caravan-varusteet ja camping-kalusteet löydät varmasti Kärkkäisen monipuolisesta valikoimasta. Tehdään yhdessä retkeilystä mukavaa ja rentouttavaa!