Autotarvikkeiden lisäksi Kärkkäisen Autotarvike-osastolta löytyvät monipuoliset tuotteet myös veneille sekä asuntoautoille ja -vaunuille. Suosittuja Kärkkäisen verkkokaupan autoiluun liittyviä tuotteita ovat myös isot kaarihallit ja Torin-korjaamotuotteet. Torin-korjaamotuotteita J. Kärkkäinen Oy tuo itse maahan. Viime syksynä Kärkkäisen verkkokauppa  laajensi autotarvikepuolella valikoimansa autonrenkaisiin.

Kärkkäiseltä myös autonrenkaat

Torin-tuotteiden lisäksi Kärkkäisen verkkokauppa myy monipuolisesti tuotteita autoilijalle ja caravaanarille. Autonrenkaiden myynti on alkanut todella lupaavasti.

– Se on osoittautunut menestykseksi, renkaiden verkkokauppa käy todella vilkkaasti, Kärkkäisen autotarvike, caravan ja veneosaston tuotepäällikkö, ostaja Jari Sääskilahti kertoo.


Kärkkäisen autotarvikevalikoima on laaja niin liikkeissä kuin verkkokaupassakin.

 

Verkkokaupan muiksi menestystuotteiksi Sääskilahti nostaa isot kaarihallit sekä Kärkkäisen oman maahantuonnin Torin-korjaamotuotteet. Verkkokaupassa www.karkkainen.com on autotarvikkeita sekä vene-, matkailuauto ja -vaunutarvikkeita yhteensä noin 7700 tuotenimikettä.

– Kärkkäisen tavaratalojen autotarvikeosastoilla tuotteita on noin 5000. Nämä kaikki ovat myös verkkokaupassa ja lisäksi verkkokaupassa autotarvikepuolella on 2700 omaa verkkokaupan tuotenimikettä autoihin, veneisiin ja matkailuajoneuvoihin, Sääskilahti kertoo.


Korrek-tuotteet ovat suosittuja.

 

Autoja rakastavat ja niiden huoltamisesta nauttivat suomalaiset hankkivat Sääskilahden mukaan nykyään entistä ammattimaisempia autotarvikkeita, jotka ovat nykyään helppoja amatöörinkin käyttää.

– Yksi sellainen on viime vuoden uutuustuote, Bernerin Korrek PRO-ohutkalvo eli Korrek TCF-kestopinnoite (Thin Film Coating). Tämä erikoistuotteen tasoinen kestopinnoite muodostaa erittäin pitkäkestoisen, vettä ja likaa hylkivän suojakerroksen auton maalipinnalle. Se tekee käsitellystä pinnasta kiiltävän ja suojaa pintoja UV-säteilyn haitoilta. Korrek PRO -kestopinnoitekäsittely helpottaa myös auton pesua, koska lika irtoaa TFC-käsitellyiltä pinnoilta vaivattomasti, Sääskilahti kertoo.

Maaliskuussa Berner toi markkinoille Korrek BOAT-tuotesarjan veneenhoitoon. Näissä tuotteissa hyödynnetään samaa ohutkalvopinnoiteteknologiaa kuin autojen Korrek PRO-kestopinnoitteissa.

Sekä Korrek PRO että Korrek BOAT -tuotteet on kehitetty, testattu ja valmistettu Suomessa.

Huippusuosittu painepesuriin liitettävä pesuainevaahdotin sekä tähän erilaiset vaahtopesuaineet ovat yksi Kärkkäisen verkkokaupan hitti. Se on uutuustuote, joka tekee autoilijan touhuista entistä miellyttävämpää.

– Vaahdottimen teho perustuu hyvin vaahtoavaan pesuaineeseen, joka valuu erittäin hitaasti auton pinnalta. Näin ollen pesuaineen vaikutusaika on paljon pidempi ja pesutulos parempi. Lisäksi mekaaninen kosketus auton pintaan vähenee ja mahdollisilta vaurioilta vältytään. Toinen kysytty uutuustuote on paineilmakompressoriin liitettävä Tornador-pesuri, joka on todella tehokas ja nopea auton sisustan pesuun, Sääskilahti kertoo.

Kärkkäinen on maahantuoja brittiläisen Pro-Kleen vaahtoutuvissa pesuaineissa. Pro-Kleen valikoimasta löytyvät myös perinteiset autonpesuaineet ja tehokkaat pesuaineet matkailuajoneuvoihin.


KÄRKKÄISEN autotarvike, caravan ja veneosaston tuotepäällikkö, ostaja Jari Sääskilahti on ollut Kärkkäisen palveluksessa yksitoista vuotta.
Kärkkäisen autotarvike, caravan ja veneosaston tuotepäällikkö, ostaja Jari Sääskilahti on ollut Kärkkäisen palveluksessa yksitoista vuotta.
 

 

Sääskilahti kertoo, että tieliikennelain nykyään hyväksymien autojen led-lisävalojen myötä hyytymään päässyt lisävalokauppa lähti taas uuteen nousuun. Suosittuja autotarviketuotteita ovat myös esimerkiksi ministartterit. Ennen raskasrakenteiset startterit ovat nykyään kännykän kokoisia.

– Parkkikiekkoasetuksen muuttumisen myötä automaattisista, elektronisista parkkikiekoista on tullut hyvin suosittuja. Kun automaattisen parkkikiekon liimaa tuulilasin nurkkaan, niin sen jälkeen ei tarvitse huolehtia parkkikiekkojen manuaalisesta säätämisestä.


Myös veneilijöille ja caravaanareille on monipuolisesti tuotteita.

 

Veneilijän valikoima

Veneilypuolella Kärkkäisen autotarvikeosastot tarjoavat perustuotteita mökkiveneilyyn, kuten airot, melat, venetelat sekä runsaasti erilaisia pikkutarvikkeita.

Sääskilahti on huomannut, että alkukesästä caravan-harrastus näkyy tuotteiden menekin kasvuna etenkin verkkokaupassa. Matkailuautoihin ja -vaunuihin ostetaan esimerkiksi oviverhoja, markiiseja, telttoja, porrasaskelmia sekä wc-nesteitä.

Kärkkäisen autotarvike, caravan ja veneosaston tuotepäällikkö, ostaja Jari Sääskilahti on ollut Kärkkäisen palveluksessa yksitoista vuotta. Hän aloitti Kärkkäisen Oulun tavaratalon autotarvikeosaston vastuumyyjänä. Jari on kasvanut autoihin ja autoalalle lapsesta. Hänen isällään oli yli 20 vuotta Ranualla Esson huoltoasema. Perhe asui alkuaikoina huoltoaseman yläkerrassa. Ouluun ranualaispoika on muuttanut 2006. 32-vuotiaalla Jarilla on vaimo ja neljä lasta.

Jari seuraa autoalaa koko ajan aktiivisesti. Tärkeitä tietolähteitä ovat Kärkkäisen autotarvikeosaston tavarantoimittajat, asiakkaat, alan messut, lehdet sekä sosiaalinen media.

 

Autotarvikeosastot palvelevat Kärkkäisen tavarataloissa

Ylivieska
pinta-alaa 445 neliötä
henkilökuntaa 4

Lahti
pinta-alaa 380 neliötä
henkilökuntaa 4

Oulu
pinta-alaa 158 neliötä
henkilökuntaa 3

Ii
pinta-alaa 144 neliötä
henkilökuntaa 3

Jyväskylä
pinta-alaa 288 neliötä
henkilökuntaa 4

(Tiedot tarkistettu heinäkuussa 2017.)