Aina ei tulla ajatelleeksi, kuinka monipuolinen laji tennis on. Sen lisäksi, että tennistä pelataan kilpailu- ja kuntoilumielessä, se tarjoaa myös hyvää penkkiurheilua. Nykyinen versio pelistä kehitettiin 1800-luvun Englannissa.

Tennis on peli, jossa välineillä on merkitystä. Tennismailaa ostettaessa tulee kiinnittää huomiota mailan kehyksen eli verkko-osan leveyteen, kahvaan ja painoon. Myös tennismailan jänteet ja osuma-alue eli sweetpot ovat tärkeitä.  Mailat esitellään tuoteselosteissa niin, että niiden tärkeimmät ominaisuudet on mainittu.

a ) Tarkista tennismailan kehysleveys!

Tennismailan kehä eli kehys vaikuttaa mailan peliominaisuuksiin. Yleensä aktiiviset ja taitavat pelaajat käyttävät pientä kehystä, koska pallotuntuma on silloin parempi. Leveä kehys antaa enemmän voimaa lyöntiin, joten pelaajan ei itse tarvitse käyttää kaikkea voimaansa.

Leveä maila on hyvä tennismaila aloittelijalle. Usein myös lasten tennismaila on leveämpi kuin aikuisten tennismaila. Leveässä kehyksessä on myös ihanteellinen pallon osumakohta, mikä helpottaa pelaamista.

Kärkkäisen verkkokaupassa on tarjolla Gamma Quik Kids -tennismaila juniorille. Siinä on juuri nuorta pelaajaa varten ajateltuna leveä kehys. Lisäksi valikoimassa on voimaa tuottava Wilson Ultra 100UL, jonka sanotaan olevan hyvä junioreiden ja naisten tennismaila.

b) Kuinka paksu kahvan tulee olla?

Tennismailan kahva vaikuttaa siihen, miten mailaa pidetään kädessä. Tämä puolestaan vaikuttaa käden asentoon ja pelin kulkuun. Vääränkokoinen kahva rasittaa kättä ja voi aiheuttaa kivuliaan tenniskyynärpään.

Sanotaan, että tennismailan kahvakoon valinta tehdään siten, että tartutaan kättelyotteella kahvaan. Jos sormet eivät osu peukalontyveen, koko on oikea. Kahvan paksuus valitaan siis kämmenen koon mukaan. Kahvan paksuutta voi säädellä myös gripin avulla. Grippi on kahvan ympärille kierretty päällys, jonka paksuutta voi vaihdella.

c) Haluatko painavan vai kevyen mailan?

Yleinen tennismailan paino vaihtelee 185 - 350 gramman välillä. Juniorimailat ovat kevyempiä, ja ammattilaiset käyttävät painavampia. Tennismailan paino on voitu suunnata kärkeen tai kahvaan tai maila voi olla tasapainoinen.

Nykyisin tennismailojen valmistustekniikka on niin kehittynyt, että paino ei juuri vaikuta mailan muihin ominaisuuksiin. Ajatellaan kuitenkin, että raskas maila on vakaampi ja varmempi kuin kevyt tennismaila.

Kun mailavalinta on tehty, kannattaa hankkia muut tarvikkeet, pallot ja kengät. Kärkkäisen verkkokauppa tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja. Sieltä löytyvät myös tennismailan merkit Wilson ja Babolat.