Kodinhoito hoituu mainiosti myös luonnonmukaisilla, ekologisilla pesuaineilla. Luonnonmukaisuus onkin nykyisin trendikästä. Ekologiset pesuaineet tuovat kotiin terveellistä puhtautta ja raikkautta. Niin sanotut luomupesuaineet ovat ystävällisiä luonnon lisäksi kodin pinnoille, ihmisille ja lemmikeille.

Yleispesuaineet ovat yksi kodin käytetyimmistä kemikaaleista. Ei siis ole yhdentekevää, millaisilla aineilla pesemme kotiamme. Voimakkaat pesuaineet eivät aina ole hyväksi erilaisille pinnoille eivätkä meille ihmisille. Oletko koskaan huomannut, miten jonkun pesuaineen käytössä silmiä on alkanut kirvellä tai henkeä ahdistaa?

Luonnonmukainen kodinhoito on parhaaksi niin itsellesi kuin koko kodille. Se säästää lisäksi luontoa. Luomupesuaineet eivät tarkoita tehottomia ja hajuttomia aineita, vaan luonnonmukaisista siivousaineista löytyy tehoja ja herkullisia tuoksuja. Kotisi jää siivouksen jäljiltä raikkaaksi.

Luonnonmukaisuus ja luomutuotteet lisäävät suosiotaan jatkuvasti. Niinpä niiden valikoimakin kasvaa koko ajan. Tuttuja brändejä ovat muun muassa Ole hyvä, Ecover ja Lillys Eco Clean. Luontaistuotteet ovat usein pakattu kauniisti, kierrätettäviin pakkauksiin, kuten esimerkiksi onnellisten kotien puolesta luonnonmukaisia pesuaineita valmistava Method.

Kauniita luonnonmukaisia pesuaineita tarjoavat myös Kaunis-sarja sekä Maison Belle -pesuaineet. Mummi ja minä -siivousaineet ovat kuin tuulahdus lapsuuden kesistä. Perinteiset, vanhat vinkit yhdistettynä nykyaikaiseen menettelyyn takaavat puhtautta ja raikkautta suoraan luonnosta.

Luonnonmukainen kodinhoito on myös kekseliäisyyttä ja vanhojen aikojen vinkkejä. Esimerkiksi väkiviinaetikka ja kidesooda ovat ikivanhoja siivousaineita. Niiden käyttö kodin puhdistuksessa säästää niin luontoa, kukkaroa kuin kotiakin. Oikein käytettynä näillä perusaineksilla voi puhdistaa lähes mitä tahansa. Vinkkejä etikan ja soodan siivouskäytöstä löydät esimerkiksi Yhteishyvän artikkelista Ole ekosiivooja: Puhdista etikalla, ruokasoodalla ja suolalla.

Verkkokaupassamme luontaistuotteita sekä tarvikkeita luonnonmukaiseen kodinhoitoon on tarjolla runsaasti. Pese siis kotisi raikkaaksi, kauniiksi ja viihtyisäksi – luonnollisesti!