Kesä on juhlien aikaa, kun koulunsa käyneet valmistuvat, hääparit sanovat toisilleen ”tahdon” ja rippilapset ottavat ensimmäiset askeleensa kohti aikuisuutta. Vierailla on pähkäilemistä lahjavalinnassa. Mikä sopisi mieluisaksi muistoksi lahjan saajan tärkeästä päivästä? 

Kummilahja uudelle elämän alulle

Vastasyntynyt tarvitsee lähinnä ravintoa ja syliä – joten lahjatoiveita vauvalla itsellään tuskin on antaa. On myös mahdotonta ennustaa lapsen myöhempiä tarpeita, joten kummilahja kannattaa ajatella muistona kastepäivästä. Perinteinen kummilahja on kummilusikka. Kummilusikoissa riittää valinnanvaraa, joten pelko siitä että lapsi sattuisi saamaan toisen juuri samanlaisen on pieni. Jos kummilusikka ei kuitenkaan tunnu oikealta, tai jos lapsella on useampia kummeja, toinen perinteikäs vaihtoehto on tinattu muistoesine. Valokuvakehys, johon voi kaivertaa vastasyntyneen tiedot, kastetodistuksen säilyttävä rasia, säästölipas… Vaihtoehtoja on lukemattomia. Tinatut muistoesineet sopivat myös lapsen muiden sukulaisten annettaviksi.

Valitse huolella lahja valmistuneelle

Vasta valmistuneelle saattaa olla hankala keksiä sopivaa lahjaa. Nuoren aikuisen oma maku saattaa olla tarkka, tai sitten nuori ei vielä tiedä, mitä tulisi tarvitsemaan. Moni päätyy hankkimaan jotain käytännöllistä, kuten astioita tai aterimia. Raha on aina tarpeen ja lahjana täysin salonkikelpoinen, mutta lahjaraha saattaa olla nuoren hektisessä elämässä hyvinkin nopeasti tuhlattu turhuuteen tai sopivan summan keksiminen voi tuntua haasteelliselta tehtävältä. Hyvä ajatus on myös hankkia jotain mieluista, jota nuori ei itse tulisi välttämättä ostaneeksi. Tällainen lahja voi olla esimerkiksi taideteos tai koru.

Sopiva lahja aikuiseen makuun

Aikuisen, kuten oman vanhemman merkkipäivä, isänpäivä tai äitienpäivä voi aiheuttaa jälkikasvussa vuosittain päänvaivaa. Mikä olisi sopiva lahja aikuiseen makuun? Koriste-esineet ovat kauniita, mutta vähemmän käytännöllisiä, joten harkitse niiden ostamista vain, jos olet varma lahjan saajan pitävän esineestä. Moni arvostaa enemmän lahjaa, jolla tulee varmasti olemaan käyttöä, kuten uutta, tyylikästä lompakkoa, koristeellista sytytintä tai upeaa taskumattia. Myös aikuiset arvostavat korulahjaa, sillä harva päätyy hemmottelemaan itseään upeilla jalokivillä tai kultaketjulla. Jos uusin sormus on hankittu vuosikymmeniä sitten kihlajaisten aikaan, ehkä nyt olisi aika päivittää tuokin koru. Mikä olisikaan liikuttavampi lahja kuin lasten valitsema kaunis sormus? Korut sopivat muillekin kuin äideille! Nuorekas isä innostuu pukemaan päälleen lasten hankkiman partakorun tai viimeistelemään tyylinsä komeilla kalvosinnapeilla. Kalliimpiin hankintoihin voi osallistua isommalla porukalla.

Lahjatavarat äidille, isälle, kummilapselle ja muille juhlakaluille löydät helposti Kärkkäisen verkkokaupasta. Mikäli et itse pääse mukaan nauttimaan läheisesi juhlapäivästä, muista lähettää lahjapaketti päivänsankarille ajoissa, jotta se ehtii perille hyvissä ajoin ennen suurta päivää.