Vanha kello kadonnut, rikki? Vaikka vanha kello olisi hyvässä kunnossa, uuden kellon hankinta voi olla paikallaan. Nimittäin niitä voi omistaa eri käyttötarkoituksia varten: juhliin, työhön ja vapaa-aikaan. Paras miesten kello onkin sellainen, joka palvelee sitä tarkoitusta, johon se on hankittu.

 

Kello on miehen koru, usein ainoa asuste. Miesten rannekello tai taskukello on usein se pieni tärkeä seikka, johon katse kiinnittyy. Se kertoo miehen tavasta olla tyylikäs ja rento yhtäaikaa. Kellobrändit Daniel Wellington ja Michael Kors onkin suunniteltu juuri huolettoman herrasmiehen käyttöön.

 

Käyttötarkoitus otetaan huomioon jo kellon kuorien valmistuksessa. Jos haluaa hankkia lujan ja kestävän kellon, kannattaa valita ruostumattomasta teräksestä tai titaanista valmistettu kuori. Tällaiset miesten kellot löytyvät esimerkiksi tuotemerkistä Leijona.

 

Miesten kultakello on arvokello, ja sen kuoressa käytetty kulta on usein kelta- tai punakultaa. Toisaalta kuori voi olla kullattua terästä, kuten Grovanan tarjoamassa mallissa. Muita yleisesti käytettyjä kuorimateriaaleja ovat muovi, messinki, hopea ja platina.

 

Miesten kellojen rannekkeet voidaan valmistaa samoista materiaaleista kuin kuoret. Sen lisäksi rannekkeissa käytetään nahkaa, tekonahkaa ja keinokuitukankaita. Kellon ikkuna eli lasi voi olla valmistettu akryylista, mineraalista tai safiirista. Safiirilasi on kaikkein kallein mutta samalla kestävin.

 

Kellon käyttötarkoituksen mukaan kannattaa valita myös sen vesitiiviys. Kellot voivat olla roiskesuojattuja, uintitiiviitä tai sukelluksen kestäviä. Tavalliseen arkikäyttöön riittää yleensä roiskesuojattu kello, mutta vaativampaan käyttöön kannattaa valita vähintään uintitiivis.

 

Yhtenä tärkeänä kellon ominaisuutena pidetään sen koneiston laadukkuutta. Koneistot jaetaan joko mekaanisiin tai kvartsikoneistoihin. Mekaanisessa kellossa ei ole käytetty elektroniikkaa, kun taas kvartsikelloissa on paristot tai akku.

 

Kelloissa on usein ajan näytön lisäksi monia muita toimintoja ja ominaisuuksia. Niissä voi olla kalenteri, ajanottomahdollisuus ja molemmat sekä osoitin- että diginäyttö. Kello voi olla pieni tietokone, jossa on kompassi, korkeusmittari, GPS-paikannin, valaisimia ja lukemattomia muita ominaisuuksia. Esimerkiksi Garmin Fenixin mallit ovat urheilukelloja, joissa on monipuolisia älytoimintoja. Myös sykemittaria voi käyttää kellona.

 

Löydät helposti miesten kellot netistä, kun vierailet Kärkkäisen verkkokaupassa. Jos et kuitenkaan tarvitse uutta kelloa vaan mietit vanhan korjaamista, voit hankkia myös varaosat kätevästi Kärkkäiseltä.

 

Parhaat miesten kellomerkit saat tietoosi selailemalla olemassa olevaa kellotarjontaa. Kärkkäinen tarjoaa muun muassa

Lisäksi valikoimassa on useita muitakin tuotemerkkejä, joihin kannattaa tutustua ennen lopullista ostopäätöstä.