Ohjeet
Soita
Tavaratalot
Sivun alkuun

Takuu

Kuluttajansuojalaki suojaa aina yksityishenkilönä ostettuja tuotteita ja palveluja. Kuluttajasuojalain mukaan takuu on myyjän, valmistajan tai maahantuojan antama vapaaehtoinen lisäetu. Takuunantaja vastaa siitä, että tuote toimii määräajan. Virhevastuun kestolle ei ole laissa säädetty aikarajaa, vaan virhevastuuaika määrittyy tavaran oletettavissa olevan kestoiän perusteella. Tuotteen virheestä reklamoitaessa kuluttaja ilmoittaa tuotteen alkuperäisestä viasta myyjälle. Mikäli tuotteessa esiintyy käytöstä johtuva virhe, autamme tietenkin saamaan vian korjatuksi.

Takuu määräytyy valmistajan takuuehtojen mukaisesti. Takuu kattaa valmistuksesta johtuvat viat, jotka eivät ole ulkoisten tekijöiden aiheuttamia. Ulkoisia tekijöitä voivat olla esimerkiksi laitteen kastuminen tai putoaminen tai vääränlainen käyttö.

Ostajan on hyvä tutustua ja noudattaa tuotteen mukana tuleviin käyttö- ja asennusohjeisiin ennen tuotteen käyttöönottoa. Ostaja on velvollinen tutustumaan tuotteen mukana toimitettuihin takuuehtoihin. Takuuehdot löytyvät käyttöohjeista tai valmistajan osoittamasta verkko-osoitteesta.

Takuu ei koske ohjelmistovikoja, kosteusvaurioita, muita ulkoisen tekijöiden aiheuttamia vikoja tai käytöstä aiheutuneita vikoja. Takuu kattaa tuotteen alkuperäiset valmistusviat.

Takuuaikana tuotteessa ilmennyt takuunalainen vika joko korjataan tai tuote vaihdetaan toiseen. Menettely riippuu tuotteesta. Takuun perusteella tapahtuva vaihtaminen tai korjaaminen ei pidennä tuotteen alkuperäistä takuuaikaa.

Tuotteen takuuaika on mainittu tuotteen tiedoissa. Tilauksen mukana tulee aina lähetyslista, joka toimii tuotteen takuutodistuksena. Lähetyslista tulee säilyttää vähintään takuuajan. Lähetyslista toimii takuutodistuksena myös valtuutetuissa huoltoliikkeissä. Takuu katsotaan alkaneeksi kun tuote on noudettu Postin tai Matkahuollon pisteestä tai kuitattu vastaanotetuksi kotiin kuljetettaessa.

Toimintaohje

Ota takuu- ja huoltoasioissa ensisijaisesti yhteyttä oman kotipaikkakuntasi valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Huoltoliikkeet löydät useimmiten tuotteen mukana tulevasta käyttöohjeesta tai valmistajan kotisivuilta. Yleisimpien merkkien ja valmistajien yhteystiedot löydät myös huolto-osiostamme. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit lähettää viallisen tuotteen myös meidän kauttamme eteenpäin huoltoon toimitettavaksi. Lähetä tuote postitse osoitteeseen:
Asiakaspalautukset Karkkainen.com Ollilanojankatu 2 84100 Ylivieska

Tästä voit tulostaa palautus ja takuukorjauslomakkeen: verkkokauppa_palautus_ja_takuukorjauslomake.pdf

Kärkkäinen maksaa lähetyskulut. Muista pyytää Postista tosite lähetyksestä. Huom! Lunastamme vain Suomesta lähetettyjä toimituksia.

Voit viedä viallisen laitteen takuuaikana myös Kärkkäisen tavaratalojen infopisteeseen, josta se lähetetään edelleen huoltoon takuupalvelumme kautta. Kärkkäinen katsoo, että asiakas tiedostaa toimittaessaan tuotteen kauttamme korjattavaksi, että huoltoaika on logistiikkaan kuluvan ajan verran pidempi.

Liitä mukaan lähetyslista. Jos lähetyslistaa ei jostain syystä ole, liitä mukaan tilaajan yhteystiedot ja mahdollisimman tarkka selvitys viasta. Kun toimitat laitteen huoltoon, mukaan kannattaa liittää täytetty huoltoilmoitus sekä kopio lähetyslistasta. Tämä nopeuttaa asian käsittelyä.