Ohjeet
Soita
Tavaratalot
Sivun alkuun

Huolto

Toimita tuote aina merkin valtuutettuun huoltoliikkeeseen. Liitä mukaan täytetty huoltoilmoitus.

Jos tilaamassanne tuotteessa ilmenee vikoja takuuaikana, lähetetään se korjattavaksi huoltoyhteistyökumppanillemme. Huolloistamme vastaa aina valmistajien valtuuttamat huoltoliikkeet. Valmistajan valtuutettu huoltoliike päättää täyttyvätkö takuuehdot. Takuuehdot löytyvät tuotteen käyttöohjeesta tai valmistajan kotisivuilta. Tuotteen mukana tullut lähetyslista toimii takuutodistuksena ja ostokuittina.

Tutustu käyttöohjeeseen huolellisesti ja varmista, että tuote on oikein asennettu ja sen asetukset vastaavat käyttötarkoitusta välttyäksesi turhilta huolloilta. Usein tuotteeseen liittyvät ongelmat selviävät merkkikohtaisen tuen ohjeiden avulla. Valmistajien kotisivuilta löytyy lisäksi ohjeistusta tuotteiden käytössä ja ratkaisuja ongelmatilanteisiin. Tarvittaessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voit myös palauttaa viallisen tuotteen takuuaikana meille tutkittavaksi.
Asiakaspalautus Karkkainen.com Ollilanojankatu 2 84100 Ylivieska

Tästä voit tulostaa palautus ja takuukorjauslomakkeen: verkkokauppa_palautus_ja_takuukorjauslomake.pdf

Kärkkäinen katsoo, että asiakas tiedostaa toimittaessaan tuotteen kauttamme korjattavaksi, että huoltoaika on logistiikkaan kuluvan ajan verran pidempi.

Jos huoltoon lähetetyssä tuotteessa havaittu vika ei ole takuunalainen vaan ulkoisista tekijöistä johtuva, asiakkaaseen otetaan yhteyttä. Kustannusarvion tekemisestä huolto veloittaa hinnastonsa mukaisesti. Jos laite korjataan takuun ulkopuolella, tarkistus- ja kustannusarviomaksut sisältyvät huollon hintaan. Kuljetuskustannukset lisätään aina hintoihin.

Tietokoneiden ja oheislaitteiden laiteviat

Valmistajan teknisestä tuesta saat nopeimmin apua ongelmiin ja ohjeet mahdollisia huoltotoimenpiteitä varten. Ota tekniseen tukeen yhteyttä mielellään niin, että olet laitteen äärellä. Tarvitset myös laitteen sarjanumeron, joka löytyy pöytätietokoneissa keskusyksikön takaa ja kannettavissa tietokoneissa laitteen pohjasta.

Tietojen tallennus

Muistutamme ottamaan aina varmuuskopiot tallennetuista tiedostoista ja yhteystiedoista ennen kuin lähetät tuotteen huoltoon. Kärkkäinen ei ota vastuuta kadotetuista tiedostoista. Huoltoliike voi tarvittaessa korvata takuuhuoltoon toimitetun tuotteen vastaavanlaisella korjatulla tuotteella, jolloin alkuperäiseen tuotteeseen tallennetut tiedostot eivät ole enää käytettävissä.

Tiedostojen pelastaminen vioittuneesta tuotteesta on maksullinen lisäpalvelu. Jos tuote on suojattu salasanalla, poista se käytöstä tai huolehdi siitä, että salasana tulee selvästi laitteen mukaan.

Säilytämme huollosta palautuneita tuotteita kolme (3) kuukautta asiakkaalle huollon/työn valmistumisesta toimitetun ilmoituksen jälkeen. Tämän jälkeen tuote hävitetään (Laki elinkeinonharjoittajan oikeudesta myydä noutamatta jätetty esine).