Sohva kokoaa ihmiset yhteen ja mahdollistaa rennon seurustelun olohuoneessa, tai miksei muissakin huoneissa. Jos istujia on monta, tai kodissa vierailee paljon ystäviä, iso sohva mukava paikka viettää aikaa yhdessä ja kertoa kuulumisia. Pienempään tilaan ovat hyviä vaihtoehtoja levitettävä sohva ja vaikkapa divaani.

Laiskanlinna omaan käyttöön

Sohvan valintaa määrittää suuresti käyttäjien tarve; onko hakusessa löhöilylinna, jossa on kiva katsella telkkaria tai lukea kirjaa, vai ryhdikkäämpi seurusteluun tarkoitettu edustuskaluste. Hyvä vaihtoehto monipuoliseen löhöilyyn on esimerkiksi Andalusia Recliner 3-istuttava sohva, jossa jokainen sohvan käyttäjä voi säätää selkänojaa hieman makaavaan asentoon, eikä tarvitse tapella, kun yksi ihminen valtaa koko laiskanlinnan omaan käyttöön.

Divaanisohva on yhdelle tai enintään kahdelle makoilijalle tarkoitettu, erinomainen vaihtoehto laiskotteluun. Divaanisohva voi olla myös osa sohvaa, eli kulmasohva, Topi -kulmadivaani on hyvä esimerkki tällaisesta sohvasta.

Pieniin asuntoihin käytännöllinen ratkaisu on levitettävä sohva, jonka avulla saa helposti lisää makuupaikkoja yövieraille, ilman että varapatjat vievät tilaa varastoista. Yksiöissä toimiva ratkaisu voisi olla vuodesohva, esimerkiksi Galaxy musta vuodesohva, jota voi päiväsaikaan käyttää sohvana ja yöksi siitä saa itselleen makuusijan.

Sohvakalustosta viihtyisä kokonaisuus

Lepotuoleilla saa olohuoneeseen lisää istumapaikkoja, ja koostettua sohvakalustosta helpommin seurustelun ja jutustelun mahdollistavan istuinryhmän. Viihtyisään kokonaisuuteen voi valita nojatuolin ja sohva samasta kalusteperheestä, tai ne voivat olla myös aivan erilaisia, jolloin kokonaisuus viehättää yllättävyydellään. Kaunis ja ajankohtainen valinta on rottinkinen Kim lepotuoli ja rahi.

Sohvapöytä kruunaa sohvaryhmän. Sohvapöydillä, niiden muotoilulla ja väri- ja materiaalivalinnoilla voi leikitellä, ja sohvapöytä voi olla koko olohuoneen katseenvangitsija, esimerkiksi veistoksellinen Orfeo-sohvapöytä. Toisaalta sohvapöytänä voi toimia käytännöllinen kaluste, johon on helppo säilöä väliaikaisesti esimerkiksi tabletteja, lehtiä, kirjoja ja muuta ajankuluvälineistöä.

Tärkeintä on käytännöllisyys ja mukavuus

Sohvaryhmä on hyvä valita huolella ja miettiä, että sitä jaksaa katsella pidemmänkin aikaa. Erityisesti lapsiperheissä ja kotieläinperheissä kannattaa miettiä myös puhdistettavuutta. Joissakin sohvissa on kätevät, irrotettavat päälliset, jotka voi heittää kokonaan pesukoneeseen. Toimiva ja hyvin kulutusta kestävä ratkaisu on tietenkin myös nahkaverhoiltu sohva, joka ei ime likaa itseensä niin helposti kuin kangaspäällysteiset sohvat.

Jos et jaksa poistua kotoa sohvakaupoille, sohvan voi tilata kätevästi myös netistä. Mittaa vain tilan, johon sohva on tarkoitettu ja valitse mukava sohva, lepotuolit ja sohvapöytä. Kauniit ja sinulle sopivat sohvat ja lepotuolit, sekä muut olohuoneen kalusteet löydät kätevästi Kärkkäisen verkkokaupasta