Ohjeet
Soita
Tavaratalot
Sivun alkuun

Green Taste 170 g parapähkinä

Poista vertailusta
Poista muistilistalta
Green Taste 170 g parapähkinä

Hinta

4,40 EUR(25,88 EUR / kg)

Tuotenumero:

Normaali toimitushinta alk. 4,9 EUR

Kysy tuotteesta
Sulje

Tuotteen saatavuus

 • Verkkokauppa
 • Tavaratalot
 • Saatavilla vain verkkokaupasta
 • Ylivieska
 • Oulu
 • Lahti
 • Ii
 • Jyväskylä
???myaccount.availabilityfollowup.popup.form.close???
 • Tuotteen seurantalistalle liittyminen

  Tuote on loppunut toimipaikasta. Voit tällä lomakkeella liittyä tuotteen seurantalistalle yhdestä tai useammasta toimipaikasta. Saat sähköpostiisi viestin, kun tuotetta on saapunut lisää toimipaikkaan.
 • Green Taste 170 g parapähkinä

 • Valitse toimipaikat tuotteen saatavuusseurannalle

Green Taste 170 g parapähkinä

Parapähkinä tai brasilianpähkinä on ainoa täysin villi pähkinälajike. Laji kasvaa vain Amazonin sademetsissä: Boliviassa, Brasiliassa, Guyanassa, Kolumbiassa, Perussa ja Venezuelassa. Se on valtavan, ikivihreän puun (Bertholleria excelsia) siemen.

Majesteettiset parapähkinäpuut ovat yksi Amazonin sademetsien suurimmista puulajeista. Puiden rungot kurottavat jopa 60 metrin korkeuteen ja voivat olla halkaisijaltaan parimetrisiä,latvukset taas levittäytyvät usein 40-metrisiksi. Puut elävät satoja vuosia, joidenkin arvioidaan olevan jopa tuhat vuotta vanhoja. Hedelmää nuori puu alkaa tuottaa noin20-vuotiaana, ja parhaassa iässä olevat puut tekevät vuosittain noin 30–40 kiloa pähkinää. Laji kasvaa varsin harvassa: hehtaarilla on yleensä vain yhdestä kolmeen puuta.

Itse pähkinät kasvavat kookospähkinää muistuttavien tummanruskeiden, puisevien hedelmien sisällä. Kypsinä hedelmät voivat painaa parikin kiloa, ja tuottavat 8–24 lohkomaista siementä: brasilian pähkinää. Hedelmän kypsyminen kestää noin 14 kuukautta, ja satoaika on joulu– maaliskuussa, kun rankat sateet pudottavat ne puista
maahan. Paikalliset pähkinänkerääjät (esp. castañeros) muuttavat satokaudeksi pieniin kyliin keskelle sademetsää, poimivat pudonneet hedelmät maasta ja hakkaavat kovan kuoren auki machete-veitsillä.

Brasilian pähkinäpuut ovat riippuvaisia sademetsien herkästä ekologiasta. Puut tuottavat satoa ainoastaan koskemattomissa sademetsissä. Parapähkinäpuun kauniin keltaisten kukkien pölyttämiseen näet tarvitaan eräitä suurikokoisia mehiläislajeja, joiden lisääntyminen puolestaan vaatii tietyn orkidealajin (Coryanthes vasquezii) läsnäoloa.

Jos metsää tuhotaan, orkidealaji katoaa, jolloin katoavat myös pölytykseen kykenevät mehiläiset – ja niin myös pähkinäpuiden kyky tehdä hedelmää. Metsähakkuiden jäljiltä Brasilian pähkinäpuun sadot ovat niukat, eivätkä ne riitä kaupalliseen myyntiin. Puiden kasvattaminen viljelmillä ei myöskään ole tuottanut riittäviä satoja.

Vaikka pähkinät kasvavat villeinä, ja niiden kerääminen on pääasiassa paikallisten alkuperäiskansojen hallussa, on
Brasilian pähkinöiden ympärille muodostunut maailmanlaajuinenbisnes, jonka vuosittainen arvo on noin 35 miljoonaa euroa. Pitkään parapähkinöiden kauppaa hallitsi Brasilia, mutta tätä nykyä suurin viejä on Bolivia, joka hallitseeyli puolta markkinoista.

Pakattuja brasilian pähkinöitä tulisi säilyttää pimeässä, viileässä ja kuivassa. Rasvaisuutensa vuoksi ne härskiintyvät herkästi, mutta oikeissa olosuhteissa pähkinät säilyvätjopa vuoden päivät.

 • Sisältö: 170 g

Sulje

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Jos sähköpostiosoitteesi on muuttunut, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Unohtuiko salasana?

Oletko uusi asiakas?

Rekisteröidy nettiasiakkaasemme helposti ja vaivattomasti - sähköpostiosoite ja salasana riittää. Rekisteröitymällä hyväksyt käyttäjäsopimuksen.

Unohtuiko salasana?

Voit tilata uuden salasanan syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään. Uusi salasana lähetetään sähköpostilla.

Takaisin sisäänkirjautumiseen
Takaisin rekisteröitymiseen

Käyttäjäsopimus

Yleistä

Tämä käyttäjäsopimus sisältää J. Kärkkäinen Oy:n (jäljempänä "Palvelun tarjoaja") Karkkainen.com verkkopalvelun (jäljempänä "Palvelu") käyttöä koskevat ehdot. Rekisteröityessään Palveluun tai ostaessaan tuotteita Palvelusta Käyttäjä hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja.

Palvelun tarjoajan yhteystiedot: Kärkkäinen Web Oy, Ollilanojankatu 2, 84100 YLIVIESKA. Y-tunnus 2101586-9

Kärkkäinen Web Oy on J.Kärkkäinen Oy:n tytäryhtiö.

Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Palvelun tarjoajalle

Muutokset

Palvelun tarjoajalla on oikeus milloin tahansa tehdä muutoksia Palveluun.

Palvelun tarjoajalla on oikeus muuttaa yksipuolisesti tämän käyttäjäsopimuksen ehtoja ilmoittamalla asiasta sähköpostilla, kirjallisesti tai Palvelun välityksellä Käyttäjälle. Käyttäjä hyväksyy muutokset palvelua käyttäessään.

Rekisteröityminen

Käyttäjä rekisteröityy karkkainen.com verkkopalvelun käyttäjäksi täyttämällä yhteystietolomakkeen ja valitsemalla itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Ainoastaan luonnollinen henkilö voi rekisteröityä.

Rekisteröityminen on maksutonta.

Palvelun tarjoaja voi halutessaan evätä rekisteröitymisen.

Henkilötiedot ja niiden käyttö

Käyttäjän antamat henkilötiedot kerätään ja tallennetaan Palvelun tarjoajan asiakasrekisteriin. Pakollisia tietoja ovat sähköposti ja salasana.

Rekisterin nimi- ja osoitetietoja voidaan luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin, jollei Käyttäjä ole kieltänyt tällaista tietojen luovutusta.

Palvelun tarjoaja varaa itselleen oikeuden luovuttaa Käyttäjää koskevia tietoja viranomaisten käyttöön, mikäli Käyttäjä on toiminut lain ja hyvän tavan vastaisesti.

Palvelun tarjoajalla on oikeus evätä tilaus tarvittaessa tai toimittaa se postiennakolla

Asiakasrekisterin tietoja voidaan käyttää sähköisessä suoramarkkinoinnissa vain, jos Käyttäjä on antanut tähän suostumuksensa.

Käyttäjällä on Palvelun kautta oikeus tarkistaa itseään koskevat henkilötiedot, muuttaa niitä tai poistaa tiedot rekisteristä kokonaan.

Käyttäjän vastuut ja velvollisuudet

Käyttäjä vastaa kaikesta käyttäjätunnuksellaan ja salasanallaan tapahtuvasta käytöstä, ja siitä, että käyttö noudattaa tämän sopimuksen ehtoja. Käyttäjä on vastuussa salasanan salassapidosta.

Käyttäjä sitoutuu käyttämään Palvelua vain lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Käyttäjä sitoutuu olemaan lähettämättä tai välittämättä Palvelussa materiaalia, joka on lain ja hyvän tavan vastaista, yllyttää tällaiseen toimintaan tai edistää sitä.

Alaikäinen Käyttäjä sitoutuu olemaan ostamatta tuotteita, joiden tuotetiedoissa on ilmoitettu K-18-ikärajasta.

Käyttäjä vastaa kaikista hänelle Palvelun käytön edellyttämän laitteiston, ohjelmiston ja tietoliikenneyhteyksien hankinnasta ja ylläpidosta sekä muista Palvelun käytöstä aiheutuvista kustannuksista.

Käyttäjä vastaa täysmääräisesti tämän sopimuksen, lain tai hyvän tavan vastaisesta Palvelun käytöstä aiheuttamastaan vahingosta Palvelun tarjoajalle, muille Käyttäjille ja kolmansille osapuolille.

Riitojen ratkaisu

Tästä sopimuksesta aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

Kiitos rekisteröitymisestä!

Seuraavaksi voit jatkaa shoppailua tai halutessasi täydentää tarkemmat yhteystietosi Omat sivut -osuudessa.

Haluan täydentää yhteystietojani Haluan jatkaa shoppailua
Sulje
Sulje

 • Muistilistan lähetyslomake

Muistilistalla tuotteita yhteensä

Asettelu